Boekenwurm

Gelezen: Wat spook jij uit? – Sophie Kinsella

Op het Boekenfestijn vorig jaar kocht ik een hele stapel boeken van Sophie Kinsella. Ik ben grote fan van haar Shopaholic-reeks, de ideale ontspanning tussen wat zwaardere boeken door. Topboeken voor elke chicklit-fan. Een van die boeken van het Boekenfestijn was “Wat spook jij uit?”.

Sophie Kinsella - Wat spook jij uit

Auteur: Sophie Kinsella
Uitgeverij: The House of Books

Wie een chicklit verwacht bij dit boek, komt wat bedrogen uit vind ik. Zeker in het begin. Het is wel lichte lectuur maar een echt ‘wijvenverhaal’ vind ik het niet echt. Eerder een wat absurd verhaal van een meisje (Lara) dat op haar pad de geest van haar overgroottante tegenkomt. De geest vergezelt haar overal. In het begin vervelend maar na verloop van tijd begint ze er ook de deugden  van in te zien.

Lara lijkt wat een ongelukskindje. Ze stopt al haar spaarcenten in een zaak samen met haar beste vriendin maar die laat haar gewoon in de steek. Haar lief heeft haar net gedumpt en op de begrafenis is net zij de uitverkorene om de geest te zien. Echt voor het geluk geboren is ze dus niet. Maar ze knokt zich er door en begint stilaan de vruchten te plukken van haar harde werk.

‘Wat spook jij uit’ is een luchtig boek dat snel leest. Maar ik kreeg te veel de indruk dat het een snel tussendoortje was. Het boek staat vol slordige typfoutjes: een e teveel hier, twee letters omgewisseld daar … Zonde want het stoort op de duur wel een beetje. En toch kon ik het boek ook niet zomaar loslaten. Het verhaal is best wel fascinerend en meeslepend bij momenten. En op het einde wil je gewoon weten hoe het afloopt en lees je door.

Getagd , , , , , , ,

Geef een reactie