Boekenwurm

Gelezen: Oscar Cook, buitengewone gebeurtenissen – Vera Van Renterghem

Het afgelopen jaar zag ik heel wat promo passeren. Het kriebelde om Oscar Cook te lezen. Maar mijn ’to be read’-lijst is al zo lang, dus kon dit er echt nog wel bij? Op de Boekenbeurs ben ik gezwicht. En ik heb er geen spijt van. Wat een leuk boek is dit! Ik kijk er nu al naar uit om de volgende boeken te lezen.

Vera Van Renterghem - Oscar Cook

Auteur: Vera Van Renterghem
Uitgeverij: Van Halewyck

Oscar woont samen met zijn vader in het rusthuis. Niet écht in het rusthuis tussen de bejaarden. Maar zijn vader is directeur van het rusthuis en hun woning is een deel van het rusthuis. De mama van Oscar stierf een tijd terug maar hij mist haar nog elke dag. Na de schooluren trekt Oscar het rusthuis in en gaat hij langs bij een paar bewoners waar hij het goed mee kan vinden. Hij luistert geboeid naar hun verhalen.

Op een dag komt de graaf in het rusthuis wonen. Vanaf de eerste dag een bijzondere gebeurtenis. De graaf is een wat zonderlinge man die zich niet wil mengen in de groep en graag op zijn wenken bediend wordt. Als zijn chauffeur dan ook nog eens de muur van het rusthuis ramt, start een avontuur.

De papa van Oscar wordt beschuldigd van diefstal en komt in de gevangenis terecht. Oscar is eerst wat ontmoedigd maar begint dan samen met zijn favoriete rusthuisbewoners aan de strijd om de onschuld van zijn vader te bewijzen. Het duikt in het verleden en wordt ook geconfronteerd met herinneringen aan zijn mama. Kan hij de onschuld van zijn papa bewijzen? En kan hij zijn eigen leven ook een nieuwe impuls geven? Je leest het in Oscar Cook, buitengewone gebeurtenissen!

Oscar Cook deed me wat denken aan ‘Het ei van Oom Trotter’ van Marc de Bel. Een ‘kleine’ jongen die niet meteen de meest populaire van de klas is en plots doldwaze avonturen gaat beleven. Het is echt een origineel verhaal dat je in sneltempo verslindt. De korte hoofdstukken en de duidelijke verhaallijn zorgen er voor dat er ook steeds wat gebeurt in het verhaal. Een aanrader!

Getagd , , , ,

2 gedachten over “Gelezen: Oscar Cook, buitengewone gebeurtenissen – Vera Van Renterghem

Geef een reactie