Struggle of life

Katrien doet mee aan Tournée Minérale, maar drinkt eigenlijk niet zoveel.

Tournée Minérale is een initiatief van Stichting tegen Kanker en de Druglijn. Ze moedigen iedereen aan om in de maand februari geen alcohol te drinken. Een maand zonder lijkt mij een makkie. Ik ben geen grote drinker. En toch doe ik mee, vooral om de bewustmaking, ook van mezelf.

Tournée Minérale.jpg

Ik ben geen grote drinker. Nooit geweest. Nog nooit zat geweest ook niet trouwens. Dus black-outs en boven de pot hangen van zattigheid, dat is mij vreemd. Nochtans kan ik wel genieten van een goed glas bier of wijn of een hemelse cocktail. Maar het stopt meestal na één glas, maximum 2, als ik niet moet rijden. Nieuwjaar durft al eens een uitzondering te zijn maar ook alleen maar omdat ik dan ook liters water tussendoor drink.

Een maand zonder alcohol lijkt me dus een fluitje van een cent. Iets wat ik met de twee vingers in de neus moet halen. Ik heb geen alcohol nodig om me te amuseren. Ik ben vaak nog leutiger zonder dan mét alcohol. Tournée Minérale is voor mij dus niet meteen een hele grote uitdaging. En toch wil ik ze aangaan! Ik hoop zo eens voor mezelf na te gaan op welke ‘schaarse’ momenten ik toch eens een glas drink. Dat zijn er wellicht meer dan ik nu kan bedenken: een gezellige avond met het lief, uit eten met de familie, feestje bij vrienden of een of andere receptie. Best nog veel momenten voor iemand die nauwelijks drinkt denk ik dan.

In februari draait het voor mij dus niet om ‘kan ik dat wel’ maar wel om ‘waar zit het schuil’. Die verborgen momentjes waarbij ik toch eens een glas drink. Laat het dus maar komen, ik ben er klaar voor ;).

Doe jij mee met Tournée Minérale? Hoeveel glaasjes sla jij zo achterover op een maand? 😉

Getagd , ,

13 gedachten over “Katrien doet mee aan Tournée Minérale, maar drinkt eigenlijk niet zoveel.

  1. Als Valentijnsdag en Carnaval nu niet plaatsvonden in februari, dan deed ik mee! Hoewel, er in mijn geval vaak nog wel eens een evenement opkomt waarop je liever een glaasje alcohol drinkt. Dus een maand volhouden lijkt me moeilijk, maar ik ben me wel bewust van de momenten waarop ik het glas hef en dat is altijd bij feesten, momenten waarop je even kan stilstaan om het leven te vieren. Ook het sociale aspect telt mee, ik zal nooit alcohol drinken als ik ergens alleen ben. Met een glas alcohol, moet je kunnen klinken en iemand in de ogen kijken. Ik doe dus bewust niet mee omdat ik me ervan bewust ben wat de Tournée Minérale voor mij zal inhouden. Ik doe gewoon verder met het vieren van het leven, maar ik zet voor jou graag een extra fles Fanta koud 😘

  2. Ik drink zelf ook absoluut niet zoveel. Een paar jaar terug heb ik eens aan een gelijkaardig project meegedaan en eigenlijk vond ik dat helemaal niet zo moeilijk. Dus misschien doe ik dit jaar toch ook nog eens mee.

  3. Ik deed al negen maanden van Tournée Minerale. -en vond dat helemaal niet moeilijk trouwens- Dat moet volstaan 🙂 Nu Felix geboren is, mag ik wel terug af en toe een glaasje bubbels.

  4. Toen ik met oudjaar een half glas wijn dronk, was het waarschijnlijk exact een jaar geleden dat ik nog iets dronk. Mijn leven is dus sowieso één grote ‘tournée’. 😀

  5. Ik doe ook mee aan Tournee Minerale, maar ben absoluut geen grote drinker. Op 31 januari nam ik ‘nog snel een kriekje’ voordat de maand zonder alcohol zou beginnen en ik besefte me dat dat mijn eerste glas alcohol van januari was :p Ik denk dat ik gemiddeld gezien 2 glazen alcohol per maand drink, maar desalniettemin had ik het vorig jaar moeilijker met Tournee Minerale dan mijn vriend..

Geef een reactie