Boekenwurm

Gelezen: Girl Online – Zoë Sugg

Tienerboeken zijn de ideale tussendoortjes. Aangezien ik Girl Online een leuk boek vond, begon ik met veel plezier aan deel II: Girl Online on Tour. Hoewel het er een stevig boek uitziet en meer dan 300 pagina’s telt, vliegt het verhaal vooruit. Een stevige impuls voor mijn kerstvakantie-survival-boekepakket dus!

Zoe Sugg - Girl Online on Tour

Auteur: Zoë Sugg
Uitgeverij: Best of YA

In deel 1 leerde Penny (zelf een succesvolle blogster) Noah kennen. Een muzikant met veel talent en een eigen YouTube-kanaal. Hij wordt ontdekt door een manager en mag zijn muziekkansen grijpen. En hoewel Penny en Noah intussen een relatie hebben, botsen ze toch op de grenzen van een afstandsrelatie. Tot Noah op Tour trekt en Penny de kans krijgt om mee rond te trekken door Europa.

Penny pakt haar koffer en stapt mee op de tourbus van Noah en z’n band. Ze reist van stad naar stad, woont elk concert bij en zorgt voor foto’s voor haar opleiding fotografie. Het verhaal heeft alles om een zeemzoeterig tienerverhaal te worden maar dat wordt het dus niet (of in elk geval minder dan ik verwacht had). Penny krijgt anonieme mails, haar aanwezigheid wordt niet door iedereen geapprecieerd en Noah blijkt een hoop minder tijd te hebben voor haar dat ze vooraf had gedacht. De eerste barstjes duiken op.

De Tour blijkt niet zo’n succes te zijn voor Penny. Zeker niet als Penny er nog eens anonieme chantagemails bovenop krijgt. Toch krijgt het verhaal ook wat lichtpuntjes als blijkt dat Penny toch goed aanvaard wordt bij de meisjes van de andere band en ze zelfs een band opbouwt met Leah Brown (in het vorige boek nog zowat haar aardsrivale die een ‘relatie’ met Noah had).

Overleeft de relatie van Penny en Noah de Tour? Hoe zit het met de blogs van Penny? En wat gebeurt er met haar beste vriend Elliot in dit verhaal? Girl Online on Tour heeft weer heel wat elementen om een vlot boek te zijn. Je leest het in no-time uit! Een gemakkelijk te lezen boek voor tussendoor.

Getagd , , , ,

Geef een reactie