Varia

Liebster award

Afgelopen weekend werd ik door GoAnnelies genomineerd voor de Liebster Award. Het principe is dat je wat blogs nomineert die je graag volgt en die bloggers wat vragen voorschotelt. En zo wordt het stokje steeds doorgegeven aan andere bloggers. Ik voelde me vereerd met de nominatie. Hoog tijd om de vragen van Annelies dus te beantwoorden!

 • Waar zou je graag willen staan binnen 5 jaar?

Dat vind ik oprecht een moeilijke vraag. Ik ben volop aan het verbouwen dus wat betreft het huis, hoop dat ik dat tegen dan alles toch mooi in z’n plooi is gevallen. En hopelijk heb ik dan al wat extra ‘features’ aan het huis kunnen toevoegen. Een dakterras, een carport maar ook een mini-me. 🙂 Qua job hoop ik dat net als nu een job heb waar ik m’n ei in kwijt kan. Een job die ik met passie kan doen binnen een bedrijf/organisatie dat/die mooie boodschappen uitdraagt. Al hoop ik wel m’n diploma nog te verzilveren en dus een stapje hoger te zetten. Als ik dat allemaal kan doen met de mensen die ik nu rondom mij heb, zal ik heel gelukkig zijn!

 • Wat is je grootste passie?

Ik denk dat ik er twee heb. Van kleinsaf ben ik al met muziek bezig. Ik luister extreem veel naar muziek (van de wekkerradio ’s morgens, de iPod op de trein tot het meepikken van concerten). En ik speel uiteraard zelf ook muziek. Muziek biedt troost, warmte maar kan evengoed heel feestelijk zijn. Het past bij elke gelegenheid.

De tweede is schrijven. Ik schrijf veel liever dan ik praat. Het is een soort van creatieve uitlaatklep. Vroeger eerder in de vorm van prullen aan websites en updates doen. Nu eerder in bloggen het journalistieke luik uit m’n job. Ik krijg veel beter gezegd wat ik wil zeggen door het te schrijven ipv te spreken. Schrijven is dus door de jaren heen echt wel een passie geworden. Al heb ik geen ambities om een boek te schrijven, geef mij maar korte stukjes.

 • Welk dier zou je voor één dag willen zijn en waarom?

Ik heb niet meteen iets met dieren. Dus dit is best wel een moeilijke vraag. Als ik dan echt moet kiezen, ga ik misschien toch voor een vogel. Omdat vliegen me wel fascineert. Je hebt vanuit de lucht zo’n mooi overzicht over de wereld en je kan op korte tijd zo ver geraken. Ja, doe mij maar een vogel!

 • Hoe kom je tot rust?

Ik heb een tijd bijzonder moeilijk gehad om tot rust te komen. Een hoofd dat maalt aan 100 per uur is niet ideaal. Maar dan ben ik weer beginnen te lezen, stap voor stap. En intussen is mijn aandachtspanne voor een boek weer lekker lang. Dus lezen brengt me intussen echt wel tot rust. Net als wandelen. Alleen of met #bf. Door de velden, genieten van de stilte, van de rust.

 • Wat is je favoriete plekje in België?

Misschien wat chauvinistisch maar ik hou wel van Haspengouw (waar ik woon). Het Toscane van het Noorden zoals ze al eens zeggen. Ik hou van de bossen, ik hou van de velden en ik geniet echt van een wandeling in eigen streek. En dat valt er nog zoveel te ontdekken in de buurt wat ik nog niet gezien heb.

 • En omdat er nooit genoeg leestips worden doorgegeven: Wat is je favoriete boek aller tijden?

Ik ga resoluut voor Harry Potter en de boeken van Marc de Bel, De Bakfietsbioscoop op kop! Heerlijke lectuur, zelfs nu nog.

Mijn nominaties:

 • Josefien van Josie’s Little Things – Omdat ik haar loopblogs graag lees!
 • Marcia van Boekvinder en Oog op de toekomst – Omdat ze echt twee steengoeie boekenblogs heeft en de laatste Liebsterpost op haar blog toch al uit 2015 is ;).
 • Sofie van Fiekefatjerietjes – Omdat ik honger krijg van de receptjes die ze uittest en de laatste Liebsterpost op haar blog ook al uit 2015 is ;).
 • Audrey van Audrey en drie kerels – Omdat het een van de weinige mamablogs is die ik met plezier lees!
 • Annelies van Leve Lieze – Omdat het leven met ups and downs gaat maar je toch moet blijven zoeken naar de kleine gelukjes, zij bewijst het op haar blog!

Mijn vragen aan jullie:

 • Waar kan je helemaal niet zonder?
 • Welke eigenschap/karaktertrek van jezelf zou je liever kwijt dan rijk zijn?
 • Hoe ziet een perfect dag er voor jou uit?
 • Als je kijkt naar wat voorbij is, wat zou je zeker anders doen?
 • Welke twee boeken moet ik zeker gelezen hebben volgens jou?

Ik ben superbenieuwd naar jullie antwoorden. Ik kijk al uit naar de blogjes! Zin om ook de vraagjes te beantwoorden? Zet je antwoord gerust in een reactie!

Getagd ,

3 gedachten over “Liebster award

Geef een reactie