Boekenwurm

Gelezen: 3 x bullet journal!

Alsof ik met één handleiding niet genoeg had, bestelde ik er vlak voor Nieuwjaar meteen 4. Eentje verdient echt wel een eigen review, maar de drie andere bundel ik hier graag. Intussen ben ik al bijna twee maanden aan het bullet journallen (een verslag volgt later nog). Maar ik haalde de mosterd dus uit deze boeken. Drie korte reviews op een rijtje.

MUS – Mijn Bullet Journal Crash Course

MUS - Mijn Bullet Journal Crash Course

Uitgeverij: MUS

Het boek is een crash course zoals de titel zegt. Het wil je in korte tijd een hoop bagage meegeven om met een Bullet Journal aan de slag te gaan. Het boek is leuk vormgegeven en deed me echt zin krijgen om gewoon te beginnen. Het is een relatief compact boekje maar staat bol van de leuke tips. Er staan voorbeelden in die je gewoon kan overtekenen en de foto’s zijn heel duidelijk en inspirerend. Als je dit boekje doorneemt, wil je tegelijk gewoon schrijven in die bullet journal en alles uittesten. Ben je een newby zoals ik? Dan lijkt me dit echt het perfecte boekje om mee te starten.

Rachel Wilkerson Miller – Bullet Journaling doe je zo!

Rachel Wilkerson Miller - Bullet Journaling doe je zo

Auteur: Rachel Wilkerson Miller
Uitgeverij: Kosmos

Dit boek is wat lijviger dan het vorige. Maar dat is een voordeel. Het boek bevat nog meer goeie ideeën en voorbeelden. Heel handig om wat afwegingen te kunnen maken. De foto’s zijn paginagroot en daardoor heel duidelijk. En stiekem was ik jaloers op het handschrift. Ook dit boekje is een bron van inspiratie met heel wat tips en tricks. Het legt wel wat nadruk op het ‘dagboek’-luik van een Bullet Journal. Iets wat me minder interesseert omdat ik daar geen Bullet Journal voor start. Maar goed dat is persoonlijk en je doet er uiteindelijk nog mee wat je wil.

Lona Aalders – Bullet Journaling, zo doe je dat!

Lona Aalders - Bullet Journaling zo doe je dat!

Auteur: Lona Aalders
Uitgeverij: Spectrum

Mijn minst favoriete handleiding. Hoewel het boekje in een leuke lay-out gegoten is, miste ik duidelijke foto’s ter inspiratie. Het boek legt ook wel stevig wat nadruk om mooie handlettering en dat vind ik net minder belangrijk. Ik wil gewoon een notitieboek dat mijn lijstjes en to do’s bijhoudt op een leuke manier. Zoek je fantasietjes? Dan kom je hier wellicht meer aan je trekken maar ik bleef serieus op m’n honger zitten.

De handleiding van Kelly Deriemaeker krijgt van mij een aparte review binnenkort. Maar uit bovenstaand lijstje kan ik twee favorieten naar voor schuiven. De Crash Course is goed als eerste kennismaking, het tweede boek geeft je een iets breder beeld en heeft héél duidelijke en vooral eenvoudige afbeeldingen ter inspiratie.

Heb jij een bullet journal? Welke handleiding gebruikte jij daarvoor?

Getagd , , , ,

11 gedachten over “Gelezen: 3 x bullet journal!

  1. Leuke review! Ik heb er zelf ééntje en ik ben gestart met het filmpje van de ‘bedenker’ van de bujo en vooral veel blogposts en het boek van Kelly. Nu ben ik toch al ettelijke maanden aan de slag en verknocht aan mijn bullet journal!

    1. Ik ben ook best wel verkocht aan m’n Bullet Journal. Vooral voor de lijstjes. Voor het agendaluik ben ik minder fan voorlopig. Nogal gehecht aan m’n SuccesPlanner en m’n digitale agenda. Ik wil ver vooruit al kunnen inplannen zonder dat ik telkens moet herschrijven. Maar misschien komt dat nog wel. De to do-lijst voor werk en privé kan ik nu al niet meer missen in elk geval!

  2. Het eerste boek kocht ik ook al, en de handleiding van Kelly staat al een tijdje in mijn kast (wel al uitgelezen, uiteraard). De andere twee boeken probeer ik wel eens te lenen in de bib.
    Vorig jaar begon ik een soort Bullet Journal voor alles wat bloggerelateerd is, en begin dit jaar wou ik er één beginnen voor ‘al de rest’. Na lang twijfelen heb ik het bij hetzelfde boekje gehouden, omdat het handig is dat alles bij elkaar staat. ‘k Moet er dringend wel eens mee verder doen, want als je het niet dagelijks gebruikt werkt het natuurlijk niet…

    1. Ik merk ook dat ik vooral mijn to do-lijstjes heel goed bijhou en de rest ook al eens durf te vergeten. Maar goed, een paar keer per week probeer ik dat toch in te halen.

  3. Ik stond zaterdag met een bullet journal in de hand maar kocht het (nog) niet. Hoewel het mij wel erg leuk lijkt gaat er vrees ik ook veel tijd inzitten en dat is iets wat ik chronisch tekort kom.Er een leuk boek over lezen haalt me misschien over de streep.

  4. Ik ben dit jaar aan mijn tweede Bullet Journal begonnen maar heb er niet eerst een handleiding voor geraadpleegd. Wel heb ik wat rondgekeken op Pinterest maar ik besloot al vrij snel dat die kunstwerkjes niet mijn ding waren. Uiteindelijk heb ik gewoon voor mezelf een lijstje gemaakt met wat ik er allemaal in wilde kwijt kunnen en ben daar vervolgens mee aan de slag gegaan. In de loop van het jaar bedacht ik me nog een aantal dingen die handig konden zijn en die heb ik nu in deze tweede editie ook toegevoegd. Ik heb gebruik hem vooral om herinneringen bij te houden. Niet om te plannen dus en ook niet als dagboek. Eigenlijk zijn het vooral heel veel lijstjes.

Geef een reactie