Struggle of life

3 dingen die ik altijd mee op vakantie neem

Wie meedoet aan de #40dagenbloggen challenge van Kathleen kreeg ook een bundeltje met inspiratie in de mailbox. Om mijn 40 dagen gevuld te krijgen, haal ik er af en toe graag wat inspiratie uit. De eerste vraag is er eentje om het vakantiegevoel al wat aan te wakkeren.

De vraag:

Wat zijn drie items die je altijd meeneemt als je op reis gaat buiten je tandenborstel en proper ondergoed?

Toen ik de vraag zag, dacht ik “oooooh makkie”. Maar nu ik het in een blogbericht giet, vind ik het echt geen eenvoudige vraag. Het eerste item is snel gekozen: boeken. Altijd en overal neem ik een boek mee. Elke treinreis of vlucht is het perfecte manier om wat leesvoer te verslinden. Op vakantie durf ik al eens een hele reeks meenemen. Zo ging de Twilight Saga mee naar Kaapverdië en was die nagenoeg uitgelezen tegen dat ik thuis kwam. Ik kan er op citytrip ook enorm van genieten om in een parkje op een bankje te gaan zitten en een boek te lezen. Dat ik terwijl de mensen rondom mij goed in het oog kan houden, is mooi meegenomen.

Zonnecrème. Dat zal zeker nummer 2 zijn. Want als ik eens nadenk waar ik op vakantie ga, zijn dat meestal zonnigere oorden of grootsteden in de zomer en ook daar wordt het al eens broeierig heet. En dan kan een bleekscheet zoals ik wel een stevige tube zonnecrème gebruiken. Ik ben als kreeft van Kusadasi teruggekomen (ondanks 3 tubes factor 50) en heb aan Barcelona toch ook een koppel mooi verbrande schouders overgehouden. Zelfs een dagje Belgische kust zonder zon staat bij mij garant voor een verbrand gezicht.

Maar dan dat derde item. Ik heb er even over moeten nadenken. Maar ik denk dat een medische kit ook typisch ik is. Collega’s en vrienden weten dat ik meestal wel een pilletje of een pleister meeheb. Mijn medische kit gaat dan ook overal mee naartoe. Wat zit daar in? Pleisters, een pleisterschaartje, blarenplakkers (compeed), een nagelknipper, een vijl en medicatie tegen eenvoudige kwaaltjes: Motilium (op voorschrift voor mezelf), R-calm (reispilletjes), Immodium, aspirine (de beste remedie tegen m’n migraine-aanvallen), Dafalgan Odis, Panadol, Buscopan en kleine zakjes zout (lage bloeddruk, check). Die medische kit heeft ook mij ook al ‘problemen’ opgeleverd bij douane en politie. Toen ik met handbagage naar Milaan ging, werd ik zowel bij heen- als terugvlucht op kant gezet owv de pleisterschaar. Terwijl een vriendin die mee was een veel grotere schaar bijhad en gewoon door kon wandelen. Bij Rock Werchter werd ik uitgepikt voor drugscontrole, ze konden niks vinden (als er een ding is waar ik radicaal tegen ben is het drugs) maar de agente dacht dat het wellicht aan de medicatie lag. Dusja, laat die medische kit maar dat derde item zijn.

En jij? Welke drie dingen neem jij ongetwijfeld mee op elke vakantie?

Getagd , , ,

8 gedachten over “3 dingen die ik altijd mee op vakantie neem

  1. Ik heb daar vorig jaar over geschreven tijdens 40 dagen bloggen. Ik koos toen voor droogshampoo, iets tegen de muggen en mijn fototoestel. Maar zonnecrème en medicatie heb ik eigenlijk ook altijd bij.

  2. Mijn fototoestel staat hier ook op nummer 1. Zonnecrème is hier ook een must, zelfs een middagpauzewandeling op de eerste Leuvense lentedag zorgt voor een knalrood gezicht.

Geef een reactie