Struggle of life

As we speak #15

As we speak is het perfecte rubriekje om even bij te praten. Om een aantal thema’s aan bod te laten komen die geen eigen blogposts waard zijn maar die ik toch even aan bod wil laten komen. De mosterd komt van Kelly maar ik leerde de rubriek kennen bij Kelly.

Mijn sportieve prestaties (met een korreltje zout te nemen) krijgen komende maandag hun eigen update. Maar voor de rest …

LEEST

Sinds 1 januari las ik intussen al 7 boeken. Welke boeken las ik uit? Drie bullet journal boeken: Bullet Journaling doe je zo van Rachel Wilkerson Miller, Bullet Journaling zo doe je dat van Lona Aalders en Bullet Journal, de handleiding van Kelly Deriemaeker. Daarnaast las ik ook nog: Lotto-Soudal, de winnende combinatie van Willem De Bock, Scarlet van Marissa Meyer, Digital Detox van Florence Pérès en De Tatoeëerder van Auschwitz van Heather Morris (voor de leesclub van Bol.com). De resterende reviews passeren hier nog in de komende weken. Nummer 8 is al goed gevorderd intussen: De Kleine Odessa (deel I) van Peter Van Olmen.

KIJKT

Black

Een tijdje terug zag ik de film Black van Adil El Arbi en Bilall Fallah. We namen hem op op de digibox en deden aan uitgesteld kijken. Ik was onder de indruk van de film. Heftig, beetje choquerend maar anderzijds toch ook wel een wake-up call. Een film die nog een tijd bleef nazinderen in elk geval. Ik moet dringend ook het boek van Dirk Bracke eens lezen waarop de film gebaseerd is. Daarnaast ook grote fan van het programma Wereldrecords met Maarten Vangramberen. Ze zijn al bijna aan de laatste aflevering toe maar het is een mooie reeks. Elke maandag kijk ik ook Blind Getrouwd. Guilty pleasure. Ik kijk vooral uit naar de nieuwe programmering: De Kleedkamer met Ruben Van Gucht en hopelijk binnenkort de nieuwe reeks van De Mol.

LUISTERT

Een paar weken terug maakte StuBru zijn nieuwe lichting bekend. 2 van de 3 bands had ik juist gegokt. Puur op basis van de platen die Studio Brussel draait in primetime. Het zijn dan ook catchy songs. Ik luister ook naar J. Bernardt. Ik kreeg de CD cadeau van #bf als kerstcadeau. Op repeat! Net als Infinity van Oscar and the Wolf, nog steeds.

EET

Voor de verjaardag van #bf gingen we eten bij Roberta’s Pastabar. Een spin-off van l’Angelo Rosso. Maar toch wel verdomd lekkere pasta. Beetje zonde dat er amper volk in de zaak zat op maandagavond. Intussen opende er wat nieuwe zaakjes hun deuren in mijn hometown. Ze staan op mijn verlanglijstje om eens te passeren: Sweet Coffee en Spoon at Noon. Sommige zijn er al langer en wil ik ook gewoon eindelijk eens bezoeken: Puur en Maak en Smaak.

VERBOUWT

Stap voor stap gaat het de goede richting uit. De plakwerken zijn intussen afgerond. Ik wacht nog op wat kabels die dringend getrokken moeten worden en dan kan daarna eindelijk de vloerisolatie komen. Het mag nu wat vooruit gaan van mij. Als alles meezit, kunnen we er tegen de zomer dan toch eindelijk intrekken.

GENIET

Van een paar dagen recup. Traditioneel moeten onze overuren naar 0 op 1 maart. Sinds het vat eens helemaal leeg ging, nam ik me voor nooit meer overuren weg te gooien. En dus moesten er nog wat recupdagen ingepland worden voor 1 maart. En die doen deugd. Een dagje voor mezelf. Doen wat ik leuk vind. Zalig!

Van de zon! Hoeveel deugd kunnen een paar zonnestralen doen? Ideaal weer om af en toe mijn kop eens buiten te steken. Al doe ik dat nog te weinig naar m’n zin. Ik kijk nu al uit naar de avondwandeling die #bf en ik steevast doen in de zomer.

Twenty Two

Van quality time met de vriendinnetjes. Want vorige week trokken we er met de meisjes op uit om een heerlijke freak shake te gaan drinken bij Twenty Two. En dat smaakte! En de quality time was de perfecte afleiding. Het deed deugd.

En jij? Wat spookte jij zoal uit de afgelopen weken?

 

Getagd , ,

10 gedachten over “As we speak #15

  1. Och, was Black op tv? Jammer dat ik dat gemist heb. Ik zit het winteronkruid al uit te trekken in de tuin. Veel te vroeg, maar als de zon schijnt MOET ik buiten iets gaan doen 🙂

  2. Blind getrouwd is ook echt een ultieme guilty pleasure voor mij. Ik kan zo meeleven met die kandidaten! En Black is inderdaad een heel heftige film, maar wel heel mooi vond ik.

  3. Aaah, die freak shake !! Die wil ik ook wel eens gaan drinken…
    En wat vind je van Kleine Odessa? Ik ben ondertussen al in deel 2 bezig…

Geef een reactie