Struggle of life

Wat maakt een huis een thuis?

She never said it was easy zo #40dagenbloggen. En de vragen die Kathleen bijkomend voorschotelt, zijn ook wel best uitdagend. Sommige vragen moet je toch even laten bezinken vooraleer je er een zinnig antwoord op kan formuleren. Ik doe toch maar eens een poging.

De vraag:

Wat maakt van een huis een thuis voor jou?

  • Thuiskomen bij mensen die je graag ziet. Ik ga niet ontkennen dat ik elke avond graag naar huis ga omdat ik weet dat #bf daar ook zal zijn. Of dat ik vroeger graag thuiskwam bij mam en pap en ik gewoon m’n voeten onder tafel moest schuiven.
  • Een omgeving waar je kan in aarden. De nabijheid van vrienden en familie, een streek die je goed kent en waar je je draai in vindt. Een omgeving die je uitwegen biedt als het even minder goed gaat of net heel goed en je dat wil delen.
  • Persoonlijke elementen. Dat kan een foto zijn, wat voorwerpen waar je aan gehecht bent, maar even goed een fleecen dekentje of een knuffeldier.
  • Geschiedenis, verhalen uit het verleden. Ik vind het enorm fijn om door m’n dorp te wandelen en plekken te zien die je doen denken aan vroeger. De oude lagere school, veldbaantjes of de steile berg die ik ooit met m’n fiets naar beneden reed. De herkenbaarheid zorgt ervoor dat ik me thuisvoel.
  • M’n ding kunnen doen op mezelf. Hoe graag ik ook bij #bf ben, af en toe doe ik ook graag eens m’n eigen ding. En dat hoeft daarom niet op verplaatsing. Als ik me met een boek in de zetel kan nestelen, ben ik al meer dan tevreden. Gelukkig denkt hij daar ook zo over.
  • Stilte en toch zoveel geluiden. Ik ben wel gehecht aan de stilte en de rust van de boerenbuiten. In een stad wonen zou echt niks voor mij zijn. Het is hier heerlijk rustig maar tegelijk valt er zoveel te beleven. Roofvogels vliegen af en aan, de velden waar je het einde niet van ziet als je gaat wandelen of wakker worden met het gekraai van de haan.

Wat maakt voor jou van een huis een thuis?

Getagd , ,

3 gedachten over “Wat maakt een huis een thuis?

  1. Ik heb een tijdje wat verder weg gewoond van mijn geboorteplaats maar ben toch terug gekomen. Vond het ook belangrijk om in een plaats te wonen waar mijn geschiedenis wat hangt en ik de mensen die ik belangrijk vind in de buurt heb.

  2. Net zoals Flavie: een plek waar je jezelf kan zijn en waar er gezelligheid heerst. Deze zomer verhuizen wij naar ons eigen huis en ik kijk er nu al naar uit om er een echte ’thuis’ van te maken.

Geef een reactie