Struggle of life

Start 2 Run #18, beat the beestjes!

Ik was zo goed op dreef in januari. De Start 2 Run-challenge had mijn conditie echt een boost gegeven. Ik was keihard gemotiveerd en de Start 2 Run-lessen gingen als een trein. Tot daar die ziektekiemen waren. Smerige beestjes. De beestjes waren duidelijk sterker dan ik, ondanks die griepspuit. Weg conditie.

En dus stond ik een paar weken aan de kant. Echt aan de kant. Snotteren, hoesten, kuchen maar vooral niet lopen. Dankzij wat rust bleven de koortsopstootjes weg maar dat snotteren en kuchen duurde nog weken (en is eigenlijk een maand later nog niet voorbij). Het weer hielp ook niet echt. Sneeuw, ijskoude regen … niet echt motiverend om te herbeginnen.

Tot daar toch plots dat winterzonnetje was. En dus bond ik begin februari terug de loopschoenen aan. Aangezien lopen geen aangeboren talent is, hernam ik nog maar eens wat lessen. Blokjes van 5 en 7 minuten zag ik wel zitten, dus het werd les 16 om terug te starten. Dat ging nog bijzonder goed, gelukkig. Af en toe moest ik wel wat op m’n tanden bijten. Maar de schade viel mee om 3-4 weken buiten strijd te zijn.

En dus loop ik intussen weer 2 weken 3 keer per week. De recupdagen die ik nog moest inplannen voor 1 maart, helpen een handje. Net als de dagen die toch weer wat lengen. Vroeger licht, later donker. Net als dat heerlijke winterzonnetje van de afgelopen dagen.

Met de conditie gaat het dus met rasse schreden weer de goeie richting uit. En eigenlijk ben ik daarom best wel opgelucht. Ik kan weer opbouwen, hopelijk kan ik nu de reeks wel gewoon uitlopen. In elk geval heb ik al een voorsprong op vorig jaar, toen begon ik pas eind april. Tegen eind april dit jaar heb ik hopelijk een stevige 5K in de benen. En kan ik verder bouwen. Echte doelen heb ik niet gesteld voor mezelf. Al kriebelt het wel om toch nog eens een loopevent te kunnen doen. We zien wel wat het jaar brengt!

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties? Wat doe jij als je ziek valt?

Getagd , , , ,

4 gedachten over “Start 2 Run #18, beat the beestjes!

  1. Ik kijk een beetje hoe ziek ik me voel, maar als het echt niet gaat dan las ik een pauze in mijn trainingen in. Want ziek gaan joggen, daar wordt niemand vrolijk van. Wel goed dat je de draad terug hebt opgepikt & dat de ziektekiemen het huis uit zijn. Komt helemaal goed met jouw sportieve ambities!

Geef een reactie