Boekenwurm

Gelezen: Bullet Journal, de handleiding – Kelly Deriemaeker

Rond Nieuwjaar heb ik me helemaal verdiept in Bullet Journaling. Hoe het mij bevalt, lees je binnenkort nog wel eens op de blog. Maar vooraleer ik me zomaar in het diepe gooide, verzamelde ik wat ‘vakliteratuur’ om inspiratie op de doen. De eerste drie boeken zag je vorige week al passeren. Een tijd later las ik ook de handleiding van Kelly Deriemaeker.

Kelly Deriemaeker - Bullet Journal

Auteur: Kelly Deriemaeker
Uitgeverij: Horizon

Wat me meteen opviel is dat dit boek een stuk minder kleurrijk is dan de andere drie boeken die ik las. De cover is in pasteltint, de inhoud is zwart-wit. Het maakt het boek daarom niet minder interessant maar het weerspiegelt van bij het begin een andere insteek voor Bullet Journaling. Kelly gaat naar de basics en besteedt minder aandacht aan de perfecte handlettering of de prachtige schilderwerken die mogelijk zijn bij een Bullet Journal.

Inhoudelijk vind ik het boek een pak sterker dan haar drie voorgangers. De theorie is iets diepgaander en uitgebreider. Het boek leert je echt de kneepjes van het vak maar blijft echt bij de basis. En dat is ‘je leven makkelijker organiseren’. Dat hoeft niet met veel toeters en bellen. Dat kan ook gewoon in zwart-wit met een lijntje onder en wat washi-tape ernaast. Al had ik het wel leuk gevonden dat de theorie af en toe werd geïllustreerd met een foto van een echte bullet journal. Dat maakt het voor mij (als noob) net iets concreter.

Kelly wisselt theorie af met ruimte om te oefenen. Ik paste voor de oefeningen, las het boek volledig uit om dan gewoon in mijn eigen Bullet Journal aan de slag te kunnen gaan. Met dit boek heb je wel al een goeie basis mee om zelf aan de slag te kunnen. Het boek had voor mij visueel iets aantrekkelijker mogen zijn (tekst was redelijk klein gedrukt, enkel tekeningen geen foto’s …) maar dat is geen reden om het niet te kopen als je zelf wil bijleren over Bullet Journaling.

Getagd , , ,

8 gedachten over “Gelezen: Bullet Journal, de handleiding – Kelly Deriemaeker

  1. Hoe bevalt het bullet journalen je? Is dat iets dat je vlot volhoudt? Want consistentie lijkt me belangrijk. En laat dat nu niet niet mijn sterkste kant zijn. Maar telkens ik erover lees krijg ik zin om het ook es te proberen!

    1. Wel, ik ben begonnen met het idee ‘low budget en low profile’ (volgt binnenkort nog een blogje over). En het bevalt me op die manier echt wel. Niet teveel fantasietjes maar wel heel functioneel! En zo hou ik het voorlopig wel al twee maanden vol.

  2. Dat was mijn ervaring met het boek ook: heel volledig, maar ik miste foto’s. Ik ben ook half in een bullet journal bezig, maar ik doe het een beetje op mijn eigen manier. Misschien moet ik er ook eens over bloggen 🙂

Geef een reactie