Boekenwurm

Gelezen: Lotto Soudal, de winnende combinatie – Willem De Bock

Een boek met Tim Wellens op de cover. Dat kon ik toch niet zomaar laten liggen? Toen ik een hele tijd geleden eens langsliep in de Standaard Boekhandel in Sint-Truiden, moest ik het boek over m’n favoriete wielerteam gewoon meehebben. Het bleef een hele tijd op m’n #tbr-stapel liggen. Dus hoog tijd om wat aan die goeie voornemens te werken en het gewoon te lezen.

img_3608

Auteur: Willem De Bock
Uitgeverij: Lannoo

Wie hoopt een lofzang te lezen van alle overwinningen met exclusieve interviews met de bekendste koppen van de ploeg, komt wat bedrogen uit. Lotto-Soudal, de winnende combinatie gaat vooral over het reilen en zeilen binnen de ploeg. Je krijgt een redelijk volledig beeld van alles wat er achter de schermen gebeurt. Voor een keer zijn het niet de renners die de hoofdrol spelen maar de omkadering. En dat zorgt echt wel voor een boeiend verhaal.

In het boek praat Willem De Bock met manager Marc Sergeant, met de verschillende ploegleiders maar even goed met mecaniciens, verzorgers of logistieke medewerkers. Soms wordt het wat technisch en leest het boek iets minder vlot maar doorgaans is het gewoon een aangenaam verhaal waar je veel uit opsteekt. Het zorgt ervoor dat je nog meer respect en bewondering krijgt voor alles wat je niet op televisie ziet.

Het project Lotto-Soudal boeit me echt. Met een relatief klein budget in de WorldTour-wereld een sterke ploeg uitbouwen. Niet op basis van geld maar vooral op basis van manier van werken en familiale sfeer. Mensen aan je binden om wie je bent en hen in ruil ook het vertrouwen geven als het iets minder gaat. Daar kunnen veel ploegen nog iets van leren.

Lotto-Soudal, de winnende combinatie is een boek voor elke Lotto-Soudal-fan maar eigenlijk ook gewoon voor elke koersliefhebber. Voor zij die denken dat de koers enkel rozengeur en maneschijn is, kan het ook een eyeopener zijn. Het ideale leesvoer als voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen dat in warmere oorden al afgetrapt is.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Lotto Soudal, de winnende combinatie – Willem De Bock

Geef een reactie