Klein en groot geluk

Mijn favoriete geur

#40dagenbloggen loopt voorlopig vlot. Ik zet enkel op zondag mijn skipbeurten in. Gewoon om toch even op adem te komen. Maar voor alle andere dagen staan er dingen ingepland. Ik doe dus nog wat verder. De inspiratiebundel van Kathleen zorgt dan wel voor pittige vragen om mezelf wat te triggeren.

Je favoriete geur gaande van bestaande parfums tot ietwat vreemde geuren

Toen ik begon na te denken over mijn favoriete geur, kon ik wel heel wat geuren bedenken die ik graag heb. Ik besloot dan maar om een lijstje van geuren te maken. Want met één of een paar, kom ik zeker niet toe.

Quote Smell

  • Uiteraard hou ik van een goed parfum. Ik hou zelf van een iets zachtere geur. In mijn kast stonden zo al Romance van Ralph Lauren, Daisy Dream van Marc Jacobs en Be Delicious van DKNY. Nu gebruik ik vooral Ma Vie van Hugo Boss. Een goed parfum is een parfum dat in de winter in je sjaal kruipt. Elke keer je die sjaal aandoet, duik ik er met veel plezier diep in om de geur op te snuiven. Qua mannenparfum roept Acqua di Gio na al die jaren toch nog altijd leuke herinneringen op!
  • De geur van de zalf waar coureurs hun benen mee insmeren. Mooie herinnering aan de feestzaal in mijn eigen dorp waar de geur na de koers nog dagen bleef hangen. Repetitie op dinsdag mét een heerlijk geur. Aaaah!
  • Elke morgen wandel ik door het station van Brussel-Noord en ruik ik overal versgebakken koffiekoeken. Een geur die soms verdomd overtuigend kan zijn om er zelf te kopen. Gelukkig zwicht ik niet zo vaak.
  • De geur van een uitgeblazen kaars of lucifer. Heerlijk vind ik dat!
  • De eeuwige guilty pleasure wat eten betreft: de geur van chocolade! Heerlijk. Elke dessert, elke koek met chocolade, is een goeie.
  • Niets zo fijn als op hete zomerdagen ’s morgensvroeg de Haspengouwse velden in te trekken om te gaan lopen. En de geur van de ochtend heeft ook iets bijzonders. Soms fris, maar je kan gewoon de natuur opsnuiven.
  • Ik heb een zwak voor verse kruiden. Tijm, rozemarijn, munt. Maar op kop staat toch wel heerlijk verse basilicum. Ik zou dat niet alleen als keukenkruid in huis halen maar ook als geurverfrisser of huisplant.

Wat is jouw favoriete geur?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Mijn favoriete geur

  1. Die geur als je ’s ochtends in de natuur gaat lopen is goud waard 🙂 Ik hou er zelf ook enorm van. Net als van basilicum, munt, vers gemaaid gras en boeken.

Geef een reactie