Klein en groot geluk

Concert: Yevgueni – Tijd is alles

Nederlandstalige muziek kan me best wel bekoren. Zo pikte ik in het verleden bv. al meermaals een concertje van Bart Peeters of Buurman mee. Maar ook Yevgueni is zo een van die bands die ik live bijzonder sterk vind. Ze kwamen vorige week naar het Cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden en ik was er bij.

Yevgueni
(c) Christophe Brysse

Yevgueni heeft sinds vorig jaar een nieuwe plaat uit: Tijd is alles. De nummers van die plaat stonden centraal in het concert. Stuk voor stuk nummers die van het hele concert een mooi verhaal maken. Het leuke aan Nederlandstalige muziek is dat je alle nuances van het verhaal meekrijgt. Iets wat ik bij Engelstalige muziek soms wel mis. De fijnzinnigheid, de stiekem mopjes.

Yevgueni - Tijd is alles

Ik kende de nummers van de nieuwe plaat nog niet, behalve een sporadische plaat die eens op de radio passeerde. Dus ik liet me graag verrassen. Gelukkig kon ik tussendoor ook meekwelen met de gouwe oudjes. Nieuwe meisjes, Welkenraedt of Als ze lacht als mooi bisnummer.

Zoals verwacht was het echt een goed concert. De muziek heeft soms iets dromerig, de tekst vaak iets filosofisch. Een basis om eens dieper over na te denken. Maar bovenal blijft het toch gewoon genieten van goeie muziek. Yevgueni blijft na al die tijd toch nog steeds garant staan voor kwaliteit. Een bijzonder aangenaam optreden voor een doordeweekse donderdagavond.

Zag jij Yevgueni al eens aan het werk? Wat vond je er van?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Concert: Yevgueni – Tijd is alles

Geef een reactie