Boekenwurm

Gelezen: Scarlet – Marissa Meyer

Na het lezen van Cinder ben ik verknocht aan The Lunar Chronicles. Met dank voor de tip aan veel Nederlandse boekenblogs, in België lijkt de reeks veel minder bekend. Ik kon dus niet wachten om aan deel twee te beginnen. En dat stelde zeker niet teleur, integendeel. De review bevat kleine spoilers voor zij die Cinder nog niet gelezen hebben.

img_3605

Auteur: Marissa Meyer
Uitgeverij: Blossom Books

Net zoals Cinder elementen van Assepoester bevatte, bevat Scarlet elementen van Roodkapje. Geen hervertelling, welk herkenbare aspecten (grootmoeder, wolf, rood). Het boek start uiteraard met het verhaal van Scarlet. Ze woont in Frankrijk op de boerderij van haar grootmoeder. Het grootmoeder is al enkel weken vermist, de politie vindt geen spoor en denkt er zelfs aan de zoektocht af te sluiten. Maar Scarlet weigert de zoektocht op te geven. Zeker wanneer haar vader plotseling weer in haar leven opduikt en haar extra argumenten geeft om op zoek te gaan naar haar grootmoeder.

Vrij vroeg in het verhaal botst ze ook op Wolf. Een indrukwekkende gestalte met een agressief kantje en een vreemde tattoo. Wie is hij? Valt hij te vertrouwen? En kan ze op hem rekenen als het moet? Scarlet wordt constant van het ene gevoel naar het andere gesleept. Ze moet op haar eigen sterkte rekenen om door te zetten.

Terwijl Scarlet op zoek gaat naar haar moeder, probeert Cinder te ontsnappen uit het Oosterse Rijk. Zeker nu ze ten volle beseft dat zij eigenlijk prinses Selene is. Al weet ze niet echt wat daar mee moet aanvangen. Keizer Kai is intussen de wanhoop nabij en ziet maar een uitweg meer om zijn volk te sparen van een oorlog met Luna.

Uiteraard kruisen de verhalen van Cinder en Scarlet zich ook naar het einde van dit boek. Hoe dat gebeurt, moet je gewoon lezen. Maar het is duidelijk dat Cinder en Scarlet de krachten zullen bundelen om te voorkomen dat koningin Levana nog meer schade zal berokkenen aan de aarde.

Net zoals Cinder is ook Scarlet weer een boek dat leest als een trein. De meer dan 400 pagina’s zijn in no-time uitgelezen. Het zijn echt heerlijke boeken om zelf een wereld te creëren, je zelf een beeld te vormen van de personages en de scènes. De futuristische omkadering geeft het verhaal alleen maar een extra elan.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Scarlet – Marissa Meyer

  1. Goh dit klinkt allemaal zo echt iets voor mij. Denk dat ik mijn stapel “to read” even aan de kant schuif om aan Cinder te beginnen. Ken je trouwens de tv-serie “Once upon a time”?

  2. Enkele jaren geleden heb ik Cinder en Scarlett gelezen. Vervolgens werden de overige delen niet vertaald tot Blossom Books dit op zich nam. Hierdoor heeft onze bibliotheek de boeken nu zowel in het Engels als in het Nederlands in de rekken staan en ik heb momenteel Cress thuis liggen. De vraag is alleen of ik er tijdig aan ga toekomen om het boek te lezen vooraleer ik het terug moet binnen brengen.

Geef een reactie