Struggle of life

Katrien deed een maand lang Tournée Minérale

Eind januari besloot ik mee te doen aan Tournée Minérale. Niet zozeer omdat ik minder wilde drinken, wel om de bewustwording. Om eens stil te staan bij de ‘verborgen’ momenten dat ik toch eens een glas drink. Want ik had het vermoeden dat die momenten er toch meer waren dan ik dacht.

Tournée Minérale

Al bij al heeft het mij geen moeite gekost om een maand lang niet te drinken. Ik amuseer me net zo goed of misschien zelfs beter zonder alcohol dan met. Tournée Minérale uitdoen was met de twee vinger in de neus. Toch was het ook een maand alert zijn om eens op te lijsten op welke momenten ik dan toch een glas zou drinken.

Ik stootte op vier momenten:

  • Begin februari gingen we met de familie eten voor de verjaardag van #bf. Geen aperitiefje voor mij en geen glas wijn bij het eten. Mijn eten verteerde opvallend beter. Het kan ook aan de gamba’s gelegen hebben.
  • Half februari was het carnaval in het dorp waar ik in de harmonie meespeel. We keken naar de stoet bij vrienden thuis. Ik hield het bij ginfree gin (écht lekker) en frisdrank. Ik was nog fris en monter om naar huis te gaan en de klop van de hamer was veel minder groot ’s avonds.
  • Eind februari gingen we ontbijten met de vriendinnetjes. Geen glas cava bij het ontbijt voor mij, maar met een vers geperst fruitsapje was ik minstens even tevreden.
  • De laatste zaterdagavond gingen we quizzen. Geen pintje voor mij, maar met de fanta was ik minstens even gelukkig. Mijn brein moest helder blijven uiteraard. Het zijn ook net die gelegenheden dat ik slechts zelden een pintje zal drinken.
  • En eigenlijk waren het vijf momenten. Want het etentje voor een andere verjaardag heb ik stiekem verzet naar maart om toch gewoon mee een aperitiefje te kunnen drinken. Oeps!

Hoe kijk ik terug op een maand zonder alcohol? Goed maar niet bijzonder. Het kostte me eigenlijk geen moeite om vol te houden dus ik ben ook niet ‘overgelukkig’ dat het achter de rug is of zo. Ik drink over het algemeen gewoon niet veel dus ik heb er ook veel minder last van denk ik. Voor de bewustwording was het wel een goede zaak. Ik denk dat ik toch vaker een drankje ga afslaan. Mijn hoofd is echt wel veel frisser als ik thuis kom.

Deed jij mee aan Tournée Minérale? Heb je vaak gezondigd?

 

Getagd ,

0 gedachten over “Katrien deed een maand lang Tournée Minérale

  1. Dit jaar was Tournée Minérale voorbij voordat ik erg in had: een hele maand geen alcohol drinken bleek voor mij geen enkel probleem. In januari dronk ik eigenlijk ook maar één keer, de dag voordat februari begon omdat het ’toen nog mocht’ haha. Ik ben gewoon geen grote drinker, meestal drink ik 1 tot 3 glazen per maand. Vorig jaar had ik het desalniettemin wel moeilijk met Tournée Minérale omdat ik toen opeens heel de maand zin had in Kriek XD
    Mijn vriend heeft dit jaar voor het tweede jaar op rij meegedaan met Tournée Minérale en zelfs het vieren van zijn nieuwe job deed hij zonder alcohol. Ik ben trots 😀

Geef een reactie