Klein en groot geluk

Mijn 5 favoriete wandelplekjes

Ik wandel graag. Het liefst ver en in de natuur. Dus als het weer het toe laat, trek ik er al eens graag op uit. Het bos in, het veld in of gewoon een toertje door het dorp. Het kan allemaal. Een tussenstop is niet noodzakelijk, een aangename eindhalte wel mooi meegenomen. Maar wat zijn mijn favoriete wandelplekjes?

  • De Haspengouwse velden: Ik ben trots op mijn afkomst. En ik hou enorm van de streek waar ik in woon. Haspengouw is dan ook heerlijk om door te wandelen of te lopen.
  • Provinciaal Domein Nieuwenhoven: In de bossen van Nieuwenhoven kan je vier verschillende wandelingen maken. Ik hou wel van de twee langste wandelingen. Al is de langste alleen aangenaam als de grasvelden gemaaid zijn. Anders is het vooral ploeteren door het hoge gras. Ik ben er al heel vaak met de #bf gaan wandelen. We zeggen al eens lachend dat de basis van de relatie daar gelegd is.
  • ’t Speelhof: Een stukje natuur aan de rand van de stad. Het is vooral een Finse piste voor lopers maar ook voor een wandelingetje vind ik het af en toe best wel aangenaam. Je staat trouwens in no-time bij Limone voor een lekker ijsje en dat is mooi meegenomen!
  • De Rode Dreef in Mechelen-Bovelingen: Hét favoriete plekje uit mijn loopparcours, maar ook op de wandelingen passeer ik er regelmatig. Het is vooral vanuit fotografie-oogpunt een hele mooie plek. De lichtinval is er steeds anders, de kleuren in de herfst zijn prachtig. Elke keer opnieuw een beetje genieten!
  • Bokrijk: Ik kom er niet vaak, maar als ik er ben, zie ik graag heel het domein omdat het er zo fijn wandelen is. Je hebt er open stukken, je hebt er bosrijke stukken en rondom het domein heb je nog eens kilometers prachtige natuur om in te wandelen.

Daarnaast zijn er nog heel wat plekjes vlakbij en verder waar ik graag nog eens wil gaan wandelen. De duinen spreken me altijd aan, de Sahara in Lommel is ook blijven hangen,  net als een paar prachtige bossen die eigenlijk vlakbij onze deur liggen. Is het wat duidelijk dat ik al verlang naar de prachtige lente- en zomerdagen om mooie wandelingen en prachtige looptochtjes te maken? Niets zo leuk als kilometers door de velden te trekken, nauwelijks iemand tegen te komen en te genieten.

Wat zijn jouw favoriete wandelplekjes?

Getagd , ,

0 gedachten over “Mijn 5 favoriete wandelplekjes

  1. Ik moet eerlijk toegeven dat ik te weinig tijd maak om te wandelen. Zeker in de buurt (nochtans heel wat toffe plekjes hier). Nieuwenhoven wil ik ook graag nog wat beter verkennen, 1 keer kort geweest en vond het heel mooi daar 😊

  2. Ik ga vooral graag wandelen in de streek waar mijn ouders wonen en waar ik opgroeide: de Vlaamse Ardennen. Heerlijk rustig en prachtige natuur 🙂

  3. Mijn roots liggen in Lommel, dus de Sahara heeft wel een speciaal plaatsje in mijn hart. Maar ook in Bokrijk en Nieuwenhoven passeren we regelmatig (en daar zag ik je met bf op het terras 😉). En de laatste tijd rijden we al eens naar Herckenrode, ook wel een aanrader…

Geef een reactie