Struggle of life

Start 2 Run #19, een maand niet gelopen!

Ik ga het moeten bekennen. Lopen staat op een bijzonder laag pitje de afgelopen weken. En eigenlijk zou ik het dolgraag terug oppikken en gewoon terug lopen maar door omstandigheden komt het er maar niet van. En ja, deels excuses zoekend. Maar vooral ook denken aan mezelf en mijn gezondheid.

Mijn laatste loopje dateert van 19 februari. Bijna een maand geleden. Een eeuwigheid. Zonde. Maar anderzijds ook begrijpelijk. De ziektekiemen waren nog niet helemaal uit het lijf. Dan lopen in de vrieskou leek me niet het beste plan. En dan volgden de sneeuwdagen. We werden thuis meerdere keren getrakteerd op een dik pak sneeuw, in tegenstelling tot andere delen in Vlaanderen. Niet lopen dus.

quote running

Na het slechte weer, volgden de drukke dagen. Gaan werken en nog wat nevenactiviteiten inplannen daarna, dan is er geen tijd meer om nog te lopen. Al had zo’n looptochtje best wel deugd kunnen doen maar helaas, ik kreeg het er echt niet meer bij gepland. En dus loop ik al een maand niet meer.

Ik hoop toch om komend weekend de draad weer op te pikken. Nu het weer toch weer wat zachter wordt. Die regendruppels deren me niet echt. Niets wat een regenvestje niet kan oplossen. Ik zal nog wat moeten uittesten op welke les ik kan hernemen. Het is nog bekijken hoe zwaar de conditie er onder geleden heeft. Maar gelukkig hebben de goesting en de motivatie er niet onder geleden.

Veel bewondering voor zij die wel in hun wekelijkse loopjes ingepland krijgen op drukke momenten. De excellente planner in mezelf kreeg het er helaas echt niet meer bijgeduwd. En ik heb ook niet meteen het loopparcours om ‘s avonds in het donker er nog op uit te trekken.

Hoe krijg jij al je looptochtjes ingepland? Ik kan er maar van leren.</p>

Getagd , , ,

0 gedachten over “Start 2 Run #19, een maand niet gelopen!

  1. Ik lig intussen al een paar maand stil, wegens blessure. Maar heb kort daarvoor wel een route ontdekt die ideaal is ’s avonds. Moest gewoon even tot aan het volgende dorp rijden: bebouwde kom, vlakke voetpaden en supergoed verlicht.

  2. De voorbije twee weken waren hier hels druk op het werk dus ik kreeg mijn looptoertjes ook niet meer ingepland. Al hoop ik van de komende weken opnieuw minstens een dag in de week van thuis uit te kunnen werken. En dan over de middag te gaan lopen als ontspanning. En nog eens testen hoe donker het nog is ’s ochtends vroeg voor ik ga werken.

  3. Ik plan mijn trainingen in zoals ik met andere afspraken doe. Als een afspraak met mezelf 🙂 Dan lukt het beter om me eraan te houden.

Geef een reactie