Struggle of life

As we speak #16

As we speak is het perfecte rubriekje om even bij te praten. Om een aantal thema’s aan bod te laten komen die geen eigen blogposts waard zijn maar die ik toch even aan bod wil laten komen. De mosterd komt van Kelly maar ik leerde de rubriek kennen bij Kelly.

Over mijn sportieve prestaties (met een korreltje zout te nemen) had ik het afgelopen maandag al. Maar voor de rest …

LEEST

Ik las de afgelopen weken weer 7 boeken. Mijn Goodreadschallenge gaat dus in sneltempo de goeie richting uit. Welke boeken las ik uit? De Kleine Odessa (deel 1) van Peter Van Olmen, De koers is een vrouw van Angelique Dupré en Eva De Poorter, Die Eland is van mij van Oliver Jeffers, Zo haal je meer uit je brein van Theo Compernolle, #LaatsteVlog van Carry Slee, Warcross van Marie Lu en Hard van Leen Dendievel. De reviews van die boeken komen de komende weken online! Nummer 8 (nummer 15 in totaal dit jaar) is er weer eentje voor de Leesclub van Bol.com: De Vier van Scott Galloway, een boek over de grote kleppers Amazon, Google, Apple en Facebook.

 

KIJKT

Ik keek met de #bf naar ‘Steve Jobs’, een film over de grote man achter Apple. Maar hij viel wat tegen, ik had er meer van verwacht. Gelukkig kunnen we elke maandagavond nog rekenen op Blind Getrouwd. Dat is wel een blijvertje op mijn programma. Ik pik ondertussen wat stukjes Topdokters mee. Maar ik tel toch echt gewoon af naar de nieuwe reeks van De Mol. Ik ben helemaal klaar om het mysterie te ontrafelen!

LUISTERT

Years and Years kwam eindelijk met een nieuwe single. Die mocht ik dus niet missen. Sanctify op repeat, nog minstens tot aan Werchter Boutique ;). Afgelopen maandag trad Editors op in mijn hometown. Een showcase van Studio Brussel. Ik had helaas geen tickets maar ik was wel benieuwd naar de nieuwe plaat en dus schafte ik me die CD gewoon aan als troostprijs.

EET

Eind februari gingen we ontbijten met de meisjes in Posterijen. Het werd een heerlijk ontbijtje met alles er op en er aan. Daarna trokken we de stad in om wat te (window)shoppen. Maar voor we naar huis gingen konden we het niet laten om toch nog even bij Sweet Coffee langs te gaan. En wat een topidee was dat, een warme choco met kokosnoot! Heerlijk, om duimen en vingers van af te likken. Omdat we er niet genoeg van kregen gingen we afgelopen week met dezelfde meisjes onder de middag eten bij l’Avenida. Ook dat was een geslaagde middag! Gelukkig probeer ik daarbuiten nu vooral gezond te eten. Mijn hoofdmaaltijden heb ik niet bijzonder aangepast. Maar tussendoor eet ik vooral fruit en groenten om de verleiding van koffiekoeken en wafels te weerstaan.

VERBOUWT

Er lijkt eindelijk wat vaart in mijn verbouwingen te komen. Vorige week kwamen ze nog wat sanitaire leidingen leggen, op dit eigenste moment zijn ze hopelijk PUR aan het spuiten. Daarna kan in één trek door de vloerverwarming en de chape gelegd worden. Dan is het even geduld om te drogen en kan hopelijk de vloerder starten en kunnen ze de keuken brengen. Ik hoop echt dat alles nu wat volgens planning kan blijven verlopen.

En jij? Wat spookte jij zoal uit de afgelopen weken?

Getagd ,

0 gedachten over “As we speak #16

  1. Haha dank je. En die tip is graag gedaan. Maar in vergelijking met veel boekenbloggers lees ik echt megatraag of heb ik gewoon veel minder tijd, dat kan ook :).

 1. Hier was het de voorbije weken vooral werk wat de klok sloeg. En onze bouw. Dus ik hoop dat de drukte nu wat achter de rug is. En ik terug wat meer kan lezen en joggen 🙂

 2. Hier heel wat werk, zowel in hoofd -als bijberoep en daardoor moest zelfs 40 dagen bloggen on hold. Dit weekend terug wat ademruimte dus vooral relaxen nu!
  ps: die Kelly’s toch, hé (cfr je intro).

 3. Wat een leestempo! Bij mij is het aan het slabakken. Ik lees normaal in bed vooraleer ik in slaap val, maar ik ben zo moe dat ik geen pagina ver meer geraak 😉

 4. Deze week had ik een afspraakje met Annelies van Boekboetiek dat uiteindelijk een heel fijne dag in Antwerpen werd. Ik kreeg ook vrij onverwachts bezoek van tante en ging met mijn schoonzus en metekindje naar een babyspa toe en kwam nog eens aan knutselen toe. Al werden er wel maar drie kaartjes gemaakt op 2,5uur tijd. Lezen gaat dan weer even wat minder maar hopelijk veranderd dat snel.

 5. Als ik al die (ver)bouwverhalen lees bij andere bloggers ben ik echt blij dat wij dat allemaal al achter de rug hebben! De voorbije weken was het hier razend druk op het werk, was mijn man in het buitenland en was ik ziek. Geweldige timing wel, met een peuter van bijna twee. Not! De komende dagen wil ik graag weer wat meer bloggen, onder andere ook nog eens een as we speak…

  1. Ik ben blij dat het einde in zicht is, tegen het eind van de week heb ik hopelijk chape. Dan nog doorbijten tot de tegels liggen en ze de keuken komen plaatsen.

 6. De afgelopen weken werd er hard gewerkt aan onze verhuis… verven, verhuizen, met dozen sleuren… ondertussen zijn we 2 weken verder en we staan op schema. Ik hoop dat alles nu volgens planning verloopt bij jou!

Geef een reactie