Boekenwurm

Gelezen: De kleine Odessa, het levende boek – Peter Van Olmen

De Kleine Odessa is zo’n boekenreeks die al een hele tijd m’n ogen uitstak. Ik had er al heel veel goeie dingen over gelezen. Maar ik kwam er niet toe om hem zelf te lezen. Toen ik hem vorig jaar op de Boekenbeurs zag liggen, moest deel 1 gewoon mee naar huis.

Auteur: Peter Van Olmen
Uitgeverij: Van Halewyck

De Kleine Odessa, het levende boek is best wel een dik boek. Maar de buitenkant alleen al nodigt keihard uit om te lezen. Het is een mooi rode hardcover met leeslint. Op de cover zijn de insecten in glanzend, de rest is mat. Het papier is van stevige kwaliteit en het begin van elk hoofdstuk is opgeleukt met een kleine preview van het hoofdstuk. Een leuke extra om je een beeld te vormen van het verhaal.

De Kleine Odessa gaat over Odessa, hoe kan het ook anders. Ze is ietwat bijzonder en mag van haar moeder het huis niet uit. Daarnaast heeft ze ook nooit mogen weten wie haar vader is. Toch glipt ze ’s nachts haar kamer uit en wandelt ze rond over de daken. Tot ze op een nacht op de loop moet voor vreemde wezens en ze een vrouw ontvoert ziet worden die wel heel hard op haar moeder lijkt. Als Odessa terugkeert naar huis en beseft dat haar mama echt weg is, moet ze op zoek naar wat er gebeurd is.

Haar zoektocht leidt haar naar Scribopolis. De stad der schrijvers. De stad waar haar avontuur start. Ze wil er niet alleen op zoek naar haar vader en moeder maar komt er ook terecht in de strijd tegen Mabarak. De slechterik die het gemunt heeft op Scribopolis en een oorlog wil ontketenen.

Wie is de Ware die Scribopolis kan redden? Wie is die mysterieuze vader van Odessa? Je komt het alleen maar te weten door het boek te lezen uiteraard. Een echte aanrader. En het doet me nu al uitkijken naar deel 2. En zeggen dat deel 4 binnenkort al uitkomt, ik loop echt achter maar ik ben razend benieuwd naar de rest van de reeks.

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De kleine Odessa, het levende boek – Peter Van Olmen

Geef een reactie