Boekenwurm, Klein en groot geluk

Mijn 6 favoriete plaatsen om te lezen

Soms vragen mensen mij wel eens hoe ik zoveel kan lezen. Nochtans vind ik van mezelf dat ik echt niet zo uitzonderlijk veel lees. Toch niet in vergelijking met veel andere boekenbloggers. Maar ik heb wel mijn favoriete plaatsjes om te lezen. En die nodigen ook gewoon uit om lang en veel te lezen.

  • In de zetel: Een van mijn meest favoriete plekjes om te lezen. Gewoon thuis in de zetel. Het liefst zonder de tv aan en alleen thuis. Dan is het heerlijk rustig en kan ik helemaal opgaan in een boek. Ik kan daar echt van genieten. Het ultieme momentje me-time.
  • In mijn bed: Ik sluit mijn dag graag rustig af met een boek. Een half uurtje lezen vooraleer ik ga slapen, doet dan ook gewoon heel erg deugd. Daarna val ik als een blok in slaap.
  • Op de trein: Ik heb het hier de afgelopen weken al vaker gezegd. Ik hou van lange treinritten. Sowieso zit ik elke dag al 50 min op de trein naar Brussel. Maar regelmatig komt daar ook eens een vergadering in Gent of Antwerpen bij. Geen gezaag voor mij omwille van de verplaatsing want dat wil zeggen dat ik wat extra tijd heb om te lezen. Het liefst op m’n eentje met m’n iPod in de oren. Mijn eigen cocon creëren en gewoon even van de wereld zijn.
  • Buiten in een tuinstoel in de zon: Mijn verlof is pas geslaagd als ik een paar dagen buiten in mijn tuinstoel kan zitten/liggen en een paar boeken kan verslinden. De rust van de omgeving, de zon die zachtjes brandt en een boek dat me meeneemt op een tocht. Mijn idee van een leuke staycation.
  • Op vakantie in een ligstoel in de zon aan het zwembad: Ik dacht vroeger dat luilekkervakanties niet aan mij besteedt waren. Ik was het type dat liever ging citytrippen. Tot ik eens een week aan een Turks zwembad ging liggen en me dat verbazend goed meeviel. Want ik kan er het ene boek na het andere verslinden, terwijl een kleurtje opdoen en hier en daar toch wat van de omgeving zien.
  • In de wachtkamer (bij de dokter, tandarts …) of op andere gestolen momentjes: Ik heb altijd en overal een boek mee. Moet ik ergens even wachten op een afspraak, een trein … dan lees ik gewoon. Een uitgelopen afspraak voor mij? Geen probleem, ik heb mijn boek en ik kan wel even verder. Al moet dat ook weer geen uren duren uiteraard.

Wat is jouw favoriete plekje om te lezen?

Getagd , ,

0 gedachten over “Mijn 6 favoriete plaatsen om te lezen

  1. Mijn favorieten zijn: binnen in de zetel, buiten op het terras in een comfortabele tuinstoel (dat is nog even toekomstmuziek dus deed ik het de afgelopen jaren met een oncomfortabele stoel op het gras) en in de trein. Nu ben ik me trouwens wel aan het afvragen hoeveel boeken ik al gelezen zou hebben in wachtkamers. Iedere keer dat ik naar het ziekenhuis, tandarts of huisarts toe ga heb ik leesvoer bij me dus ik vermoed dat het een vrij indrukwekkend aantal boeken moet zijn. 🙂

Geef een reactie