Boekenwurm

Gelezen: Die Eland is van Mij – Olivier Jeffers

In de Facebookgroep van het Leesmagazine van Bol.com wordt er enkel week een lijst van nieuwe boeken gepost. Als je je favoriet doorgeeft en motiveert waarom je het wil lezen, krijg je het boek misschien wel opgestuurd. En zo kreeg ik in februari ‘Die Eland is van Mij’. Grote fan van kinderboeken, dus ik was razend benieuwd.

Auteur: Oliver Jeffers
Uitgeverij: Hoogland van Klaveren

Weinig tekst in deze review. Want sowieso is het verhaal al niet uitgebreid maar daarnaast wil ik vooral de beelden voor zich laten spreken. Die Eland is van Mij is vooral een heel lieflijk boekje. Het is uiteraard een kinderboek maar daarnaast is het ook gewoon heel sfeervol gemaakt. De tekeningen zijn mooi, groot en duidelijk en passen uitstekend bij de tekst.

img_4043.jpg

Wilfred komt een eland tegen en besluit dan maar dat die eland van hem is. Maar op een dag is de eland weg en beweert een ouder dametje dat de eland van haar is. Wilfred komt in de problemen maar als het er op aankomt, schiet de eland hem toch ter hulp. Kortom, stiekem is de eland een beetje van iedereen.

Die Eland is van Mij lijkt me een superleuk boekje om samen met zoon, dochter, nichtje, neefje, mete/petekindje … te lezen. Een boekje dat je meeneemt naar een leuke wereld met een eland die van iedereen is.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie