Boekenwurm

Gelezen: De wolf, de eend en de muis – Mac Barnett

Elke week post Leesmagazine van Bol.com in haar Facebookgroep de nieuwe boeken-top 10 van die week. Als je reageert op dat bericht met je favoriete boek uit de top 10, dan maak je kans op dat boek. En zo won ik half maart een leuk kinderboekje. Ik kon niet wachten om het gewoon te lezen!

Auteur: Mac Barnett
Uitgeverij: Gottmer

Ik hou van kinderboekjes. Het leest als een trein (uiteraard!) maar ze zitten vooral boordevol fantasie. Sprekende dieren en absurde situaties. Dingen die je gewoon moet aannemen zonder er veel over na te denken. Heerlijk vind ik dat. Het is een kwartiertje in een andere wereld zitten. Zulke boekjes lijken me uitstekend om de fantasie van kleine kinderen te stimuleren.

Dit boekje is niet anders. De wolf, de eend en de muis is een leuk en verrassend verhaaltje. De stijl is redelijk grof, niet echt verfijnde tekeningen, eerder het brute werk. Het komt ruw over maar het geeft wel perfect het donker in de buik van de wolf weer. Want daar gaat het verhaaltje over. Een muis wordt opgegeten door een wolf en komt in de buik van de wolf een eend tegen die daar al langer verblijft.

Het boek combineert zowel korte tekstjes als losse zinnen onder of bij de tekeningen. Dat zorgt voor een fijne afwisseling. Sommige pagina’s zal je net iets sneller kunnen omdraaien dan andere. Het verhaal probeert ook een boodschap mee te geven. Het moet niet altijd negatief zijn, soms kan het lot je nog wel leuke dingen brengen. Maak er iets van. Tegelijk heeft de wolf in het verhaal ook wel zijn les geleerd.

De wolf, de eend en de muis is een superleuk kinderboekje. Ideaal om samen te lezen.

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De wolf, de eend en de muis – Mac Barnett

Geef een reactie