Boekenwurm

Gelezen: Feestboek Vos en Haas – Sylvia Vanden Heede

Toen ik onlangs bij Uitgeverij Lannoo een boek aanvraag om te reviewen, kreeg ik de vraag of ik nog een extra boek wilde reviewen. En aangezien ik al eens graag een kinderboek lees tussendoor, zei ik met veel plezier ja. Want Vos en Haas had ik al veel gezien maar nog nooit zelf gelezen. Daar bracht ik dus even verandering in.

Auteur: Sylvia Vanden Heede
Uitgeverij: Lannoo

Het Feestboek van Vos en Haas leest bijzonder vlot. De kleine blokjes tekst staan gespreid over de pagina. In tegenstelling tot echt kleine kinderboeken, heeft dit boek al wel wat meer tekst. Het verhaal heeft dus al wat meer insteken en diepgang ook. Maar doordat de tekst in blokjes wordt gekapt en mooi verspreid staan blijft het toch aangenaam lezen.

Ook de tekenstijl is echt leuk. Leuke, simpele, herkenbare tekeningen. Het boek bevat ook leuke woordmopjes: bv. Ping Wing de pinguïn (echt, ik lag strijk). Het zijn heel wat figuurtjes die aan bod komen. Elk figuurtje heeft duidelijk haar eigen persoonlijkheid.

Het verhaal start met uil die z’n huis kuist want Piep komt op bezoek. En dan is het straks feest dus brengen alle dieren nu al alles in gereedheid. Zo bakken Vos en Haas taart en koekjes. Is Pluim speciaal vanuit de stad gekomen en bereid Uil zijn speech voor. De zenuwen staan dan ook strak gespannen als Piep, Tok en Iek aankomen.

Terwijl iedereen wil bijpraten, houdt Iek zich afzijdig. Hij heeft een raar ding in z’n handen en er lopen draadjes naar zijn hoofd. Want Iek heeft een smartphone gekregen waarmee hij op ‘feesboek’ zit en ‘selfies’ maakt. Alle dieren zijn nieuwsgierig naar het ding, behalve uil. Hij ziet het grote feest wat gedwarsboomd door Iek en zijn smartfoon.

Als iedereen naar huis is, kan hij niet slapen en besluit hij gewoon zijn eigen ‘feestboek’ in elkaar te knutselen. Veel beter dan die versie met die smartphone. Kortom, een verhaal met een mooie moraal zoals dat hoort in een kinderboek.

Het was een aangename kennismaking met de boeken van Vos en Haas. Het smaakt zeker naar meer na de leuke ervaring met het Feestboek.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 14,99 euro.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Feestboek Vos en Haas – Sylvia Vanden Heede

Geef een reactie