Boekenwurm

Gelezen: Vind ik leuk – Holly Bourne

Hoe is het leven als dertiger? Wat als iedereen rond je trouwt en kinderen krijgt? Vind ik leuk combineert die vragen met ‘het mooie leven’ op sociale media. En laat dat nu gewoon twee dingen zijn die me wel interesseren. Dus toen HarperCollins met dit boek kwam, moest ik het toch gewoon lezen.

Auteur: Holly Bourne
Uitgeverij: HarperCollins

Tori is een succesvol auteur van een boek over het leven als twintiger. Een boek dat ze nu toch wel al een aantal jaren geleden schreef maar waar ze nog altijd op kan teren. Ze geeft overal lezingen en veel mensen aanbidden en benijden haar. Want ze is succesvol, grappig, gevat en samen met Tom.

Maar in het dagelijkse leven ziet het er veel minder glamoureus uit. Tori is de dertig gepasseerd. Rond haar trouwt iedereen en poppen de baby’s op als paddestoelen uit de grond. Als zelfs haar beste vriendin onverwacht zwanger raakt en de uitgever verwacht dat ze nu toch wel stilaan een tweede boek uitbrengt, weet Tori het allemaal niet meer. Is ze wel zo gelukkig met Tom? Wil ze wel trouwen en kinderen krijgen?

En wat met dat mooie leven dat iedereen op Facebook schetst? Het picture perfect-leven om massa’s likes en comments te verzamelen. Is het leven wel rozengeur en maneschijn? En post niet iedereen gewoon de mooie kant van het leven om de rest te verbergen? Wat is er mis met je mislukkingen te posten en te laten zien dat het ook anders kan?

Vind ik leuk leest als een sneltrein. Tori is online en in haar leven als auteur grappig, gevat en een voorbeeld voor iedereen. Maar daarbuiten is ze veel minder zeker van haar stuk. Ze zit met vragen waar ze niet zomaar een oplossing kan voor verzinnen. En dat maakt het een leuk en boeiend boek. Ik herkende er best ook wel wat vragen in waar ik een aantal jaren geleden ook mee zat. Het boek is dus zeker en vast een aanrader!

Bedankt aan Uitgeverij HarperCollins voor een reviewexemplaar. Dat had geen invloed op mijn eerlijke mening.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Vind ik leuk – Holly Bourne

Geef een reactie