Struggle of life

Start 2 Run #22

Ik ben nog maar eens herbegonnen. Eind juni pikte ik de draad weer op na meer dan een maand (of waren het er 2?) niks doen. En eerlijk? Ik ben er meer aan begonnen als verplichting dan omdat ik er echt zin in had. Maar twee weken later voel ik toch dat ik er deugd van heb.

De app van Start 2 Run maakt een paar moeilijke maanden door. Ik heb er zelf lang niks van gemerkt. Omdat ik niet liep maar ook omdat de app gewoon feilloos werkte bij mij. Maar de laatste twee weken is dat toch licht anders. In de helft stopt Evy plots met praten en zonder dat je het weet zijn je wandelminuten al 3 minuten verstreken en start je dus veel te laten met lopen. Maar goed, les intussen geleerd en ik ken het schema redelijk goed vanbuiten. Mijn Garmin is mijn beste vriend op dit moment.

Wat me wel opvalt op mijn looptochtjes, is dat ik sneller kan lopen dan vroeger. Mijn loopminuten liep ik vaak aan 8 à 8,5km/u. Tegenwoordig haal ik met gemak 9 à 10 km/u en hou ik het ook gewoon vol. Geen idee van waar die snelheid plots komt, maar mentaal is het in elk geval wel een opsteker. Ik ben hier toch nog niet zo slecht in als ik dacht.

Intussen heb ik weer 8 lessen achter de rug. Lopen begint stilaan weer een gewoonte te worden in plaats van een verplichting. En dat doet eigenlijk wel deugd. Het mooie weer zit daar ongetwijfeld ook wel voor iets tussen. Die frisse nachten zorgen ook voor koele ochtenden die ideaal zijn om te lopen. Ik vind stilaan weer een routine.

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Start 2 Run #22

  1. Ik ondervond de laatste weken toch wel wat last van de warmte. Aangezien ik nog aan het werken ben is ’s ochtends lopen niet altijd mogelijk. En ’s avonds heb ik dan vaak wat last om nadien in slaap te vallen. Maar ik zet dapper door, ondanks een stevige verkoudheid. En inderdaad de app doet echt wel wat lastig. Intussen loop ik bijna zo goed als enkel nog met mijn Garmin en schema dat ik maakte op MyAsics. Hopelijk zijn de troubles met de app snel opgelost. En wat goed dat je sneller kan lopen, kan alleen maar goed zijn voor je moraal 🙂 Dus niet opgeven en blijven gaan!

  2. Eind mei ben ik vol enthousiasme begonnen met meer bewegen, maar de afgelopen 2 weken was het mij te warm. Een avondwandelingetje op het gemak dat gaat nog, maar meer niet.

Geef een reactie