Boekenwurm

Gelezen: De Grot van Bruine Beer – Yuval Zommer

Ik ben grote fan van het Leesmazine van Bol.com. Behalve dat ik er zelf reviews voor schrijf, lees ik ook bijzonder graag de reviews van de collega’s. En af en toe doe ik al eens mee aan de wedstrijd in de Facebookgroep. Zo kreeg ik De Grot van Bruine Beer een hele tijd geleden in de bus.

Auteur: Yuval Zommer
Uitgeverij: Lemniscaat

Bruine Beer is op wandel in het bos als hij een grot ontdekt. Groot genoeg om zijn nieuwe huis te worden. Maar leeg is die grot toch zo ongezellig. Dus wil hij de grot inrichten zoals mensen dat met hun huizen doen. Want die huizen zijn toch zo vreselijk gezellig.

En zo gaat beer op zoek naar spullen om in zijn grot te steken. Hij stapelt en stapelt de spullen op tot hij er zelf nog maar amper bij kan. Op een dag komt hij zelfs vast te zitten in de grot en moeten zijn vrienden hem lostrekken. De spullen maakten de grot niet echt gezelliger.

Dus haalt hij alle spullen weg en nodigt hij zijn vrienden uit om er te blijven slapen. En zo is de grot plots beregezellig (badum tssss). Een stuk beter dan die spullen in de grot. Bruine beer is tevreden en slaapt als een roosje.

De grot van Bruine Beer is een mooi en leuk kinderboek. De tekeningen zijn iets ruwer maar met genoeg details om een mooi beeld te krijgen van het verhaal. Echt een aanrader met een mooie boodschap.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie