Boekenwurm

Gelezen: 13 minuten – Sarah Pinborough

Onlangs won ik bij Zwartraafje een goodiebag van YALfest. In die goodiebag zat onder andere 13 minuten van Sarah Pinborough. Ik was dolgelukkig want dat boek stond al een tijdje op mijn wishlist. De reviews waren zo lovend dat ik het boek gewoon niet kon laten liggen en moest lezen.

Auteur: Sarah Pinborough
Uitgeverij: Best of YA

Om te beginnen was het boek een stuk dikker dan ik op voorhand gedacht had. En gelukkig maar want je krijgt waar voor je geld. De reviews die ik op voorhand gelezen had, logen er zeker niet om. 13 minuten is echt een bijzonder goed boek dat leest als een trein. Het boek was nog beter dan ik op voorhand gedacht had eigenlijk.

13 minuten vertelt vooral het verhaal van Tasha en Becca. Het verhaal start met Tasha die dood wordt opgevist uit het water. Ze wordt nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht waar ze volledig hersteld. 13 minuten lag ze dood in het water. Hoe is daar terecht gekomen en wie heeft er schuld aan?

Hoewel Becca en Tasha uit elkaar gegroeid zijn, zoekt Becca Tasha toch maar op in het ziekenhuis. Een nieuwe impuls voor hun oude vriendschap. Want Tasha was lid van de ‘Barbies’, een clubje blondines die de aandacht naar zich toezuigen. De alternatieve Becca paste daar niet meer in. Maar nu Tasha haar twee andere Barbies begint te wantrouwen, is Becca een dankbare afwisseling.

13 minuten moet je gewoon van voor tot achter verslinden. En vergis je niet, halfweg kom je al te weten hoe de vork in de steel zit. Maar Sarah Pinborough houdt nog een mooie plotwending achter de hand. Je hoeft in de tweede helft dus niet op je honger te blijven zitten. Want ze geeft je nog heel wat moois om van te genieten.

Het is echt een meeslepend verhaal. Je leeft mee met Becca en je wil weten hoe de vork in de steel zit. Met Tasha had ik eerder een haat-liefde verhouding. Maar dat wordt wel duidelijk als je het boek leest, ze heeft haar goeie en slechte momenten. En ergens ben je op het einde wel wat teleurgesteld dat het verhaal er al op zit. Ook al is het boek toch al een stevig verhaal geworden.

Getagd , , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: 13 minuten – Sarah Pinborough

Geef een reactie