Boekenwurm

De Boekenfestijnbuit 2018!

Een van mijn goeie voornemens was om geen boeken te kopen dit jaar. Ik had wel twee uitzonderingen voorzien in dat plan: het Boekenfestijn in Hasselt en de Boekenbeurs in Antwerpen. Het Boekenfestijn is elk jaar een verjaardagscadeautje voor mezelf. En dus trok ik op m’n eentje naar Hasselt om te snuisteren tussen de rijen en rijen boeken.

Wat ik van het Boekenfestijn vond? Inhoudelijk vond ik het iets minder interessant dan vorig jaar. Er waren veel minder boeken waarvan ik dacht ‘die wil ik’. Waar ik vorig jaar nog een selectie moest maken vooraleer ik naar de kassa ging, heb ik dit jaar gewoon alles meegebracht wat me boeide. Misschien dat het Boekenfestijn jaar na jaar toch wat aan kwaliteit moet inboeten. Ik herkende ook heel wat boeken van de vorige jaren. Maar geen nood, wacht ik kocht eigenlijk niet minder boeken dan vorig jaar. Net evenveel om precies te zijn.

Ik was vertrokken met een doel, of eerder met een aantal voorwaarden. Om te voorkomen dat ik zomaar boeken zou meenemen, had ik mezelf een aantal regels opgelegd:

 • Graag boeken goedkoper dan 6 euro (in de stapel twee uitzonderingen, die ik met korting kocht).
 • Vooral nieuwe auteurs waar ik nog niks van gelezen heb.
 • Als een boek deel uitmaakt van een reeks, dan moet het het eerste boek zijn.
 • En ik focuste me vooral op auteurs en boeken die toch al wel ergens een belletje deden rinkelen om echte miskopen te voorkomen.

En dus eindigde ik met deze stapel van 22 boeken:

Ik overloop ze eens per boek:

 • Argo – Antonio J. Mendez
 • Gone Girl – Gillian Flynn
 • Moord voor mij – Karen Rose
 • Relikwie – Bart Debbaut

Ik botste op twee boeken die ik vooral van de film kende. Over Argo had ik al veel goeie dingen gehoord en Gone Girl zag ik zelf al twee keer. Dus ik ben wel benieuwd wat het boek me gaat brengen.

Daarnaast nog twee ‘spannende’ boeken, Moord voor mij van Karen Rose is mij eerder onbekend dus ik weet nog niet zo goed waar ik me aan mag verwachten. Van Bart Debbaut las ik eerder al De Mol maar ik was ook wel eens benieuwd naar ander werk van hem.

 • Nobody – Marelle Boersma
 • Gone, verlaten – Michael Grant
 • Een lust voor het oog – Jan Siebelink
 • Ibiza – Kiki van Dijk

Nobody kende ik vaagweg van wat reviews maar was niet echt blijven hangen. Dus wilde ik het zelf wel eens lezen. De Gone-reeks is me wel bijgebleven en het was de uitgelezen kans om ze toch eens te lezen tegen een klein prijsje.

Jan Siebelink was zo een van die namen die ik leerde kennen via het Leesmagazine van Bol. Dus wilde ik wel eens iets van hem lezen. Kiki van Dijk is dan weer vaste klant op een aantal Nederlandse boekenblogs en dus nam ik ook van haar maar een exemplaar mee naar huis.

 • Opgeruimd – Marie Kondo
 • When Digital Becomes Human – Steven Van Belleghem
 • De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen
 • In mijn dromen – Simone Van der Vlugt

Ik hoopte ook wat op nuttige vakliteratuur maar helaas was het aanbod daar niet zo uitgebreid. Ik kon er slechts eentje op de kop tikken en voegde er nog een boek aan toe dat me al een tijdje boeide.

De laatste twee stonden al een tijdje op mijn wishlist om eens te proberen. Dus maakte ik gebruik van de korting en de lage prijsjes.

Ik kon er nog wat nuttige dingen op de kop tikken ook:

 • Een nieuwe Bullet Journal. Die van MUS zien er altijd zo geweldig goed uit en ik kon hem met korting kopen. Dusja.
 • Hopelijk een nieuwe hobby. Eentje die ik al lang eens wilde proberen: tekenen van punt tot punt. Zo leuk om te zien wat er uiteindelijk ontstaat uit die puntjes.
 • Een hoop stickermateriaal voor swaps, bullet journal, cadeautjes …

En ik kon m’n hartje ook ophalen tussen de kinderboeken, heerlijk om tussen te snuisteren:

 • Woezel en Pip in het hol van de Mol
 • Binnen spelen met Jip en Janneke
 • De geit van dokter Sanders
 • Dikkie Dik gaat buiten spelen
 • Kikker, 3 verschillende verhaaltjes

Ik sta te popelen om aan de boeken te beginnen. Net als aan die hoop die hier ook nog ligt (oeps!). Waar is die vakantie naartoe? 😉

Ging jij ook al naar het Boekenfestijn dit jaar? Hoe pak jij dat aan?

Getagd , ,

0 gedachten over “De Boekenfestijnbuit 2018!

 1. Ik ben zelf al een aantal jaar niet meer naar het Boekenfestijn geweest. Omdat ik vaak thuiskom met een enorme stapel die vervolgens jaren ongelezen blijft liggen.. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat je van Gone gaat vinden. En When Digital Becomes Human klinkt ook erg interessant 🙂

  1. Daar kan ik inkomen. Dat was ook wat mijn dillemma. Vandaar dat ik mezelf ook al een aantal regels had opgelegd :). En de meeste auteurs staan al een tijdje op mijn wishlist waardoor ik wist dat het geen eendagsvliegen zijn voor mij ;).

 2. Leuke buit! Ik ben er al even niet meer geweest, maar vorig jaar was ik er kort. Ik kocht er vooral kinderboeken (oeps!), maar het viel me vooral op dat er ook veel recente boeken te koop zijn (en niet altijd aan koopjesprijzen…). In december is het in Gent terug Boekenfestijn, misschien ga ik dan nog eens. Maar ik heb meer zin in de Boekenbeurs denk ik!

 3. O jeetje! Zo’n stapel!
  Zelf zijn we al een aantal keren niet geweest, gewoon omdat ik niet met zo’n stapel naar huis zou komen. En Gone Girl vond ik een super goed boek.

 4. Ik ben dit jaar naar de editie in Antwerpen geweest en als het lukt ga ik dit najaar ook even in Mechelen rondsnuisteren. Het aanbod zelf vind ik al enkele jaren steeds minder worden maar zolang de toegang gratis blijft ga ik er nog steeds graag eens kijken. De laatste tijd heb ik er vooral héél veel kinderboeken en gekocht en af en toe een engelstalige paperback. Vermits ik er minder snel iets vind voelt het wel geweldig aan wanneer ik wel iets tof ontdek. Dan heb ik altijd een beetje het gevoel van een schattentocht.

Geef een reactie