Boekenwurm

Gelezen: Het verhaal van de dienstmaagd – Margaret Atwood

Ik las het boek voor het Leesmagazine van Bol.com. De volledige review staat intussen ook online bij Bol. Hieronder geef ik je alvast een sneak peek mee. De korte versie dus van die review ;).

Auteur: Margaret Atwood
Uitgeverij: Prometheus

Het boek werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1985 en heeft dus al wat decennia doorgemaakt. Maar ondanks de leeftijd van het verhaal is het alles behalve gedateerd. Er werd zelfs een reeks van gemaakt die onder andere ook op Canvas werd uitgezonden. Daardoor is het boek zelfs brandend actueel.

Toegegeven, je moet van zo’n soort verhaal houden. Het is geen easy-reading romannetje dat je in een paar uur uitleest. Het verhaal heeft wat tijd nodig om te rijpen en de structuur is redelijk chaotisch. Dat maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Zo is de tijdsetting bv. heel onduidelijk.

Het verhaal van de dienstmaagd vertelt het verhaal van Vanfred. Zij wordt dienstmaagd bij een familie. Haar enige taak is kinderen baren. De context van het verhaal blijft lang vaag. Stapje per stapje kom je te weten wat er is gebeurd en kan je het hele verhaal reconstrueren. Het boek is doorspekt met flashbacks naar het verleden.

Toen ik het laatste blad van het boek las, wist ik nog steeds niet goed wat ik van het boek moest denken. Het verhaal is boeiend, grijpt je zelfs wat bij de keel omdat het best wel shockerend is, maar tegelijk was het zo chaotisch dat ik niet wist wat ik er moest van vinden. Ik geef je dus de kans om er zelf een mening over te vormen ;).

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Het verhaal van de dienstmaagd – Margaret Atwood

  1. Ik las het onlangs en kon het wel smaken 🙂 Al was het niet altijd eenvoudig om te lezen. Of ik de serie nu ook ga bekijken laat ik nog in het midden; want ik denk dat ze nooit zo goed kan zijn als het boek.

Geef een reactie