Boekenwurm

Gelezen: Woezel en Pip in het hol van de mol – Guusje Nederhorst

Nog zo een van die Boekenfestijn aankopen. De boekjes van Woezel en Pip kende ik totaal niet. Maar ze zagen er superleuk uit dus wilde ik graag eens een verhaaltje proberen. Het werd Woezel en Pip in het hol van de mol. Klein, compact en hopelijk reuzeleuk.

Auteur: Guusje Nederhorst
Uitgeverij: Moon

Woezel en Pip zitten in de tuin als ze Poes op jacht zien gaan achter een muis. Zij willen ook op jacht maar naar wat? Ze besluiten op jacht te gaan naar een (ingebeelde) beer. Zo zien ze plots een konijn en ze besluiten op het konijn te jagen. Maar het konijn is vlug en duikt weg. Woezel en Pip denken dat het in een hol onder de boom is gekropen en kruipen het achterna.

Maar het hol is dieper dan ze dachten en ze vallen er in. De muren zijn te stijl en ze geraken niet meer naar boven. Tot muis opdaagt en ze haar proberen te overtuigen om Poes te halen om hen eruit te trekken. Niet eenvoudig maar uiteindelijk komt alles goed.

Ik ben niet zo thuis in de AVI-leesniveaus maar het boekje bevat best wel veel (eenvoudige) tekst. Mijn aanvoelen zegt dat je toch al net iets beter moet kunnen lezen dan de eerste lezertjes. De stijl is wel superleuk. De tekeningen ogen speels en modern, het kleurgebruik is leuk maar toch eerder sober. En dat compenseert de drukke teksten.

Het was een leuke eerste kennismaking met de boekjes van Woezel en Pip. De verhaaltjes zijn leuk, de tekeningen spreken enorm aan door de beweging die er in zit.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Woezel en Pip in het hol van de mol – Guusje Nederhorst

Geef een reactie