Struggle of life

Easy succesreceptje #2

Mijn werkdagen zijn al eens wat langer dan die van de standaard werknemer. Alleen al door de drie uur reistijd heen en terug. Een easy succesreceptje is dan al eens welkom om toch snel eten op tafel te toveren. Op het menu: pasta met scampi’s en een tomatensausje.

Bereidingstijd: 20 à 30 minuten

Wat heb je nodig (voor 2 à 3 personen)?

 • 25 à 30 scampi’s (Ik koop in de Delhaize een zak diepgevroren tijgergarnalen. Die zijn niet zo groot en zo heb ik er altijd op voorraad. Hoe groter ze zijn, hoe minder je er nodig hebt.)
 • 300 à 350 g linguine (of pasta naar keuze)
 • Een klein potje tomatenpuree
 • Een ui
 • Een busje room
 • Olijfolie
 • Kruiden (Provençaalse, zwarte peper, paprika, pili-pili …)
 • Een groentenbouillonblokje

Hoe maak je het?

 • Doe een ruime hoeveelheid olijfolie in een pan. Doe er de (gepelde) scampi’s bij en bestrooi rijkelijk met Provençaalse kruiden en wat zwarte peper. (Gebaseerd op een recept van Pascale Naessens trouwens.) de scampi’s die ik gebruik moeten vooral gekruid en opgewarmd worden, gaar zijn ze al. Dat gaat dus snel.
 • Snij de ui in kleine blokjes. Doe wat olijfolie in een pot en doe de ui er bij. Als hij glazig wordt, mag je de tomatenpuree er bij doen. Laat die even meebakken/stoven, zo verdwijnt de scherpe tomatensmaak ook wat.
 • Doe dan de room bij de ui en tomatenpuree, meng alles goed en voeg een half bouillonblokje toe. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Laat goed pruttelen zodat de saus indikt. Als de smaak wat flets is, kan je nog wat van het bouillonblokje toevoegen.
 • Kook water met een snuifje zout voor de pasta. Doe de pasta er in tot hij gaar is.
 • Voeg de scampi’s toe aan de saus en laat het nog wat intrekken. Afkruiden met paprika, beetje pili-pili en wat Provençaalse kruiden.
 • Als de pasta gaar is, giet je hem af en kan je eten.

Supermakkelijk en snel klaar. Een winner ten huize Perfect Imperfect! En de foto die krijg je als ik het nog eens klaarmaak ;).

Wat zijn jouw easy succesreceptjes? Ik kan er nog wel wat gebruiken.

Getagd , ,

0 gedachten over “Easy succesreceptje #2

 1. Zo’n wokschotel van bij Renmans of uit de Colruyt, alles in de pan gooien en na een kwartiertje heb je een heerlijk gerechtje op tafel. Ik kook altijd dubbele porties in het weekend en vries dit dan in. Ben ook minstens 3u per dag onderweg en als ik ’s avonds rond 19u thuiskom heb ik geen energie meer om te koken. We doen dit nu sinds een paar jaar en dit geeft veel minder stress ’s avonds maar toch een gezonde maaltijd op tafel.

Geef een reactie