Boekenwurm

Gelezen: Dikkie Dik gaat buiten spelen – Jet Boeke

Ik heb een zwak voor kinderboeken. Als die kinderboeken dan nog eens een nostalgisch kantje hebben, wordt het moeilijk om ze te laten liggen. Dus toen ik Dikkie Dik op het Boekenfestijn in Hasselt zag liggen, moest die gewoon mee naar huis.

Auteur: Jet Boeke
Uitgeverij: Gottmer Special Products

Wie Dikkie Dik zegt, zegt bij mij ook Sesamstraat. Ik was vroeger grote fan van de Nederlandse editie. En daarin werd al eens een verhaaltje van Dikkie Dik voorgelezen, telkens vergezeld van een tekenfilmpje. De boekjes zijn dus pure nostalgie. Het was dan ook superleuk om nog eens een verhaaltje ter hand te nemen.

De boekjes van Dikkie Dik zijn heel kleurrijk. Elk figuurtje heeft zijn eigen duidelijke kleur, dat verhoogt de herkenbaarheid. De tekst en de tekeningen zijn ook duidelijk van elkaar gescheiden. Elke tekening staat in een kader, wat er ook voor zorgt dat de boekjes duidelijk gestructureerd zijn.

In het verhaal gaat Dikke Dik op zoek naar vriendjes om buiten te spelen. Maar de meesten hebben schrik van hem. Tot hij inslaap valt en in zijn droom een leuk avontuur beleeft. Als hij wakker wordt, ontmoet hij zo poes. Zij wil wel met hem spelen en samen gaan ze op pad.

Dikkie Dik gaat buiten spelen is een leuk en speels verhaaltje. En hoewel ik soms dacht dat de stijl misschien toch al wat gedateerd aanvoelt (het boek heeft misschien al wel recentere uitgaven), blijft het een heerlijk kinderverhaaltje dat tijdloos blijft.

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Dikkie Dik gaat buiten spelen – Jet Boeke

Geef een reactie