Struggle of life

8 dingen die ik niet goed kan

Een half jaar geleden maakte Evi al eens een postje met dingen die ze absoluut niet goed kan. Ik dacht meteen ‘daar moet ik ook eens over bloggen’. En zo geschiedde dus. 8 dingen die niet goed kan. Met een woordje uitleg uiteraard.

1. Tekenen – Er is nooit een groot tekentalent aan mij verloren gegaan. Kopstaartmannetjes tekenen lukt nog net maar veel verder dan dat gaat het niet. Vraag mij niet om beestjes waarheidsgetrouw na te tekenen want helaas, dat lukt niet.

2. Doen alsof – Ik kan absoluut niet doen alsof. Als ik iemand niet graag heb, merk je dat. Als ik iets niet graag doe, merk je dat ook. Ik ben op dat vlak echt een open boek denk ik. Bij mij hoef je je dus nooit af te vragen ‘heeft ze mij graag of doet ze alsof’. Als ik je niet moet, had je dat al lang gemerkt ;).

3. Stikken, naaien, breien, haken … – Ik zou mezelf niet meteen onhandig noemen (ik ben eerder technisch aangelegd). Maar van het soort handwerk met naalden, draden, garen of stikmachines, daar heb ik geen kaas van gegeten. Als klein kind leerde ik al eens breien, maar ik liet gaten vallen en durfde al eens tegen de richting in de brein. Dus laat maar. Ik koop mijn sjaals en pulls wel gewoon in de winkel.

4. Me manifesteren in een groep nieuwe mensen – De introvert in mezelf is eerder wat afwachtend in een groep nieuwe mensen. Ik zal zelden zelf mensen aanspreken die ik totaal niet ken, tenzij daar een goeie reden voor is. Ik weet dat ik mezelf dus best wat meer mag manifesteren. Daarentegen is het wel zo dat eens ik in een groep vertoef, me daar wel laat gelden. Dus ik ben zeker niet het muurbloempje dat staat weg te kwijnen ;).

5. Flessen open draaien – Ik ben echt een woessie als het op kracht in de armen/handen aankomt. Zware dingen opheffen, flessen open draaien … helaas. En wat gezegd van flessen met een kinderslot op. Zeker dat dat alleen is om te voorkomen dat kinderen de fles opendraaien? Woeps. Gelukkig heb ik een sterk lief, straffe collega’s en topvrienden ;).

6. Lopen – Deze klinkt heel vreemd, ik weet het. Voor iemand die grote fan is van Start 2 Run, klinkt dat echt vreemd. Maar de reden dat ik al voor de 500e keer opnieuw moet beginnen, toont misschien ook wel aan dat ik echt geen goeie loper ben. Tot m’n 25 jaar ofzo had ik echt een broertje dood aan lopen. En nu is het nog steeds werken en harken. Ik ben zeker geen natuurtalent.

7. Mentaal loslaten – Als ik écht met iets zit, heb ik het moeilijk om dat los te laten. Dan heeft dat echt ettelijke weken nodig om dat te verwerken. Het kost heel wat oppepwerk van anderen. Bv. ik kreeg ooit eens (onterechte) harde kritiek op mijn werk. Dat heeft mij 48u tranen gekost en heel wat oppepwerk van mensen rond mij. Midden in de nacht zat ik jankend in de zetel omdat m’n hoofd aan 1000km/u draaide en ik alleen daar maar aan kon denken. Toegegeven, dat komt eens om de 5 jaar voor ofzo.

8. Uitslapen – Te nemen met een korreltje zout. Ik sta elke dag om 5.20u op om een trein naar Brussel te nemen. Als ik in het weekend dan al eens tot 7u slaap, is dat voor mij echt uitslapen. Dat leidt al eens tot hilariteit bij de collega’s als we op twee- of driedaagse zijn en ik om 7.30u al wakker ben en zij nog rustig liggen te ronken ;). De dagen op een jaar dat ik tot 8, 9 of 10u slaap, kan ik letterlijk op één hand tellen.

Wat kan jij niet goed?

Getagd ,

0 gedachten over “8 dingen die ik niet goed kan

  1. Ik ben ook niet de creatiefste dus tekenen, naaien, breien… niks voor mij!
    Wat ik echt niet goed kan… dat zijn ruiten kuisen… ik heb altijd strepen en ik doe dat ook niet graag!

  2. Uitslapen, dat is ook niks voor mij :-). En loslaten is ook iets wat ik nog beter moet leren. Creatief ben ik wel, als in tekenen en haken, maar met de naaimachine ben ik voorlopig nog een ramp. Ooit komt daar hopelijk wel verandering in!

Geef een reactie