Boekenwurm

Gelezen: Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten – Pascale Naessens

Wie Pascale Naessens zegt, zegt lowcarb, gezond eten. De gerechten zijn steeds opnieuw een plaatje met een verscheidenheid aan kleuren. Maar je botst al vaak eens op ingrediënten die je in een speciaalzaak moet kopen. Met ‘Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten’ gooit Naessens het eens over een andere boeg en kiest ze voor eenvoud.

Auteur: Pascale Naessens
Uitgeverij: Lannoo

In haar nieuwe boek gaat Pascale Naessens uit van een sterk en goed concept. Slechts 4 ingrediënten voor een heerlijk gerecht boordevol smaken maar toch lowcarb en gezond. Bij de start licht ze het principe van het boek toe. Ze vertrekt van een voorraadkast waar een boel ingrediënten inzitten die je sowieso in huis hebt en die langere tijd meegaan. Daarnaast voegt ze maximum 4 ingrediënten toe waar je mee aan de slag kan. Stiekem zitten er dus nog steeds meer dan 4 ingrediënten in. Maar je snapt wel waar ze naartoe wil. Je hebt een basis en die vul je aan met extra’s.

Het boek is ingedeeld in hoofdstukken op basis van de bereidingstijd. Je kan dus op basis van de beschikbare tijd die je hebt, op zoek gaan naar een bijpassend gerechtje om te maken. Zoals steeds zit er heel veel kleur in haar gerechten. De meeste ingrediënten zijn in de supermarkt te verkrijgen maar voor een paar uitzonderingen moet je toch eens een uitstapje naar de speciaalzaak maken.

Het wordt stilaan een gewoonte om mijn favorieten uit te kiezen, dus ook hier koos ik 6 favoriete gerechtjes uit:

  • Mozzarella met warme groenten
  • Courgettetaart
  • Tortilla’s van quinoa
  • Gebakken grote garnalen met groenten
  • Spinazie met pittige ricotta en ei
  • Noten- en zadencrackers

De filosofie achter de boeken van Naessens staat al eens ter discussie omdat hij nogal sterk ingaat tegen de traditionele dieetleer. Ik begrijp haar uitgangspunt en kan me zeker wel vinden in haar manier van denken. Het is ook niet zomaar op niets gebaseerd, wel op wetenschappelijk onderzoek. Maar toegegeven, ik heb van de gerechten een weinig voldaan gevoel in de hoeveelheden die ze zelf aangeeft. Het mag voor mij al eens iets meer hebben. Maar het moet gezegd, haar gerechten zitten boordevol smaak en zijn een plaatje om naar te kijken.

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten is een op en top Naessens-boek. Het boek is visueel een pareltje met heel veel gevoel voor stijl. Prachtige, sfeervolle foto’s die alles uitstralen wat Pascale Naessens is: de gezonde keuken, gepassioneerd, gedreven … De boeken hebben een sterke lay-out elke keer opnieuw.

Bedankt Bol.com voor een recensie-exemplaar. Dat had geen invloed op mijn eerlijke mening.

Getagd , , , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten – Pascale Naessens

  1. Ik twijfel wat of ik me dat boek zou aanschaffen. Haar vorige boek vond ik nl. nogal erg tegenvallen en veel van de gerechten kwamen uit haar vorige boeken. En net als jij snap ik haar filosofie wel, maar mag het voor mij soms ook wel net dat tikkeltje meer zijn.

Geef een reactie