Struggle of life

As we speak #21

De maand oktober is half en dus tijd om bij te praten. De afgelopen weken was met vallen en opstaan. Hard werken, ziek zijn, veel lezen, goeie tv en toch wat ontspanning. En vooral vooruitgang in de verbouwingen, eindelijk. Een nieuwe As we speak op zijn best.

LEEST

De hele collectie van Jeroen Meus moest er aan geloven (Deel 1Deel 2). Voor een projectje voor Bol.com dook ik eens in mijn eigen boekencollectie. Als beloning kreeg ik de nieuwe Meus (Winterkost) er bovenop, die review volgt nog hier op Perfect Imperfect. Daarnaast had ik nog een opdrachtje voor een blogtour. Tsunami van Nico De Braeckeleer was een snellezend tussendoortje. En ik moest vooral tot de conclusie komen dat mijn Leeslijsten (#25, #26 en #27) gigantisch in het honderd draaiden. Het plan is dus om in november gewoon met een propere lei te starten en de vorige Leeslijsten wat te laten vallen. Er kwamen gewoon teveel leuke projectjes tussendoor. De laatste dagen las ik eindelijk nog eens Bahamontes Magazine. Drie nummers moesten er gewoon aan geloven. Ziek zijn had toch nog een voordeel dan. Maar ik las in de dagen daarvoor ook nog wat boeken. Zo las ik Digitale Nieuwsbrieven van Kristof D’hanens, De veertiende brief van Marc de Bel en Gino Marchal en een boek over Handlettering en Illustratie in je bullet journal van Anne Jorinde Kuiper (de reviews volgen snel). En daarnaast las ik een hoop kinderboeken die ik op het Boekenfestijn op de kop tikte (over Kikker, Woezel en Pip en Jip en Janneke).

KIJKT

Het is een TV-najaar van programmeren. Zo programmeer ik Boer zkt Vrouw en Expeditie Robinson. Door Boer zkt. Vrouw ben ik wel gefascineerd, een beetje een guilty pleasure. Het soort datingprogramma’s kan me precies wel boeien. Zeker nu ze met de boeren exotische oorden opzoeken. Expeditie Robinson vind ik iets minder boeiend als ik verwacht had. Het draait meer om intriges en wie met wie overweg kan, dan om opdrachten en wie zich voor wat inzet. En dat vind ik best wel spijtig. Vanavond start het nieuwe seizoen van De Slimste Mens dus wordt een extra plekje op de Digicorder dat in beslag wordt genomen. Quizprogramma’s kunnen me wel bekoren, dat is stiekem gewoon meequizzen.

LUISTERT

De afgelopen week lag ik noodgedwongen in de zetel met bronchitis. Dat wil zeggen: geen iPod op de trein, geen radio tijdens het werk. En dus geen muziek. Ik kon de rust wel appreciëren om terug op krachten te komen. Ook de weken daarvoor stond mijn iPod gewoon op shuffle. Geen speciale groepen of nummers die naar voor komen. Ik kocht wel de nieuwe plaat van Years & Years op iTunes. Dus die komt wel hoog op de playlist te staan de komende dagen.

EET

Tot voor een week at ik redelijk gezond. Er ging al 4kg af, dus ik was best wel goed bezig. Maar deze week was een week van comfortfood en dus kwam er terug een kilo bij. Soit, deze week herpakken dus. Geen speciallekes op het menu en ook geen bijzondere plekjes aangedaan. Maar de pannenkoeken van gisteren in Bolero hebben gesmaakt.

VERBOUWT

Die buis van het toilet is EINDELIJK verlegd. De binnendeuren staan bijna allemaal. En er zijn al heel wat kamers geschilderd. Hoera! De badmeubels zijn geleverd en worden binnenkort geïnstalleerd. En dan kan de vloer ook afgewerkt worden. Dat wil zeggen dat het einde in zicht is. En daar ben ik best wel heel blij mee.

En hoe gaat het met jou?

Getagd ,

0 gedachten over “As we speak #21

  1. Gisteren ontdekte ik dat het inderdaad weer ‘De Slimste Mens’ is. Dat was me helemaal ontgaan; de voorbije jaren was daar toch veel meer reclame rond? Nuja, ik kijk ook minder tv dan een paar jaar geleden :-).
    Hier beginnen de ziektekiemen door te sijpelen, ik voel dat ik voor mezelf ga mogen zorgen. Bah!

  2. ik heb de slimste mens ook opgepakt maar nog NIKS van gezien, misschien eens een jaartje overslaan. Netflix wint hier toch telkens!

  3. Gek eigenlijk hé hoeveel moeite je moet doen om af te vallen terwijl het bijkomen dan weer veel vlotter gaat. Nu ja, bij mij alleszins. Bij mijn man is het dan weer net omgekeerd. Jammer dat we niet kunnen ruilen. 🙂 Ik heb ondertussen al enkele afleveringen van De Slimste Mens gezien. Maar slechts heel sporadisch. Eentje per week, soms eens twee en dan meestal omdat manlief naast me aan het zappen is terwijl ik probeer te lezen.

    1. Tegen wie zeg je het! Mijn mama is ook gezegd met zo’n ‘ik eet een zak chips en ik val af’-lijf, helaas heb ik die genen die doorgekregen. Maar kijk, buikgriep hielp wel een handje! En nu de komende weken gewoon wat op m’n eten letten. Ik vind het quiz-aspect van De Slimste Mens nog steeds heel leuk maar er zit teveel gedoe rond voor het moment en dat stoort me wel, teveel blabla.

Geef een reactie