Boekenwurm

Gelezen: Mijn opa is een Rode Duivel – Marc de Bel

Toen onlangs nog wat boekenbonnen op te kopen had, kon ik het niet laten om toch wat extra Marc de Bel-boeken in te slaan. Mijn opa is een Rode Duivel stond al een tijdje op mijn wishlist. Een nieuw Pitboek voor meisjes met pit. Een leuke reeks trouwens!

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Van Halewyck

Nikki speelt voetbal bij SK Kruisem. Vooral voor het plezier want winnen zit er niet vaak in. De coach wil immers iedereen de kans geven op te spelen en niet altijd de beste spelers. Nikki’s grootste supporter is opa Warre. Die zelf ook nog heel actief is. Hij staat in het doel van het reserve-elftal. Maar veel supporters doen nogal meewarig tegenover hem en maken spottende opmerkingen. Een zestigjarige is het doel tussen een hoop jongeren, dat geeft soms vreemde blikken.

Op een dag moeten Nikki en vriend Seppe nog iets afleveren bij professor Pluizebol. Hij nodigt hen uit om kennis te maken met zijn nieuwste uitvinding. Hij test ze momenteel op z’n huisdieren. Nikki is gefascineerd en wil het ook testen op haar eigen hond. Ze krijgt van professor Pluizebol de uitvinding mee naar huis.

Nikki doet was testjes met Messi, haar hond en ze schrijft haar observaties op voor professor Pluizebol. Als ze wat later naar de voetbalmatch van opa Warre gaat kijken, maken de pestkoppen het haar niet makkelijk. Ze nemen opa Warre stevig onder vuur. En dan vraagt Nikki zich plots af wat het effect van de uitvinding op opa Warre zou zijn. Plots keept hij de pannen van het dak. En blijft hij zelfs niet onopgemerkt bij de Rode Duivels …

Mijn opa is een Rode Duivel is weer een op en top Marc de Bel-boek. Het avontuur, de fantasie en een ongelooflijk enthousiasme dat elk boek uitstraalt blijft me elke keer opnieuw bekoren. Ik las het in één ruk uit (en ja, het is een kinderboek maar toch) en ik zou het zo opnieuw kunnen lezen. Laat her volgende Marc de Bel-boek maar komen.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Mijn opa is een Rode Duivel – Marc de Bel

Geef een reactie