Struggle of life

8 dingen die ik wel goed kan

Onlangs maakte ik al eens een lijstje met dingen die ik niet goed kan. Het is nu niet dat ik zo ontevreden met mezelf ben en mezelf alleen maar de grond in kan boren ;). Gelukkig zijn er ook wel dingen die ik best wel goed kan. Daarom een lijstje met dingen die ik wel goed kan. De mosterd haalde ik bij Evy.

1. Plannen

Als er één iets is waar ik ENORM trots op ben, dan zijn het mijn planningsskills. Mijn hoogtepunt van het jaar is ook het moment dat ik de nieuwe communicatieplanning op ’t werk mag maken of ik aan een nieuwe agenda of boogplanning mag beginnen. Ik slaag er in om telkens opnieuw realistische planningen te maken die echt superhandig zijn in gebruik. Ik vul die planning door het jaar ook verder aan, waardoor ik het jaar nadien een nog beter planning heb. Valt het op dat ik hier echt wel heel trots op ben?

2. Schrijven

Ik schrijf graag, ik schrijf veel. En de afgelopen jaren heb ik er deels ook mijn beroep van kunnen maken. Ik krijg veel positieve commentaren op mijn teksten. Vooral om ik bewust kies voor een heel eenvoudige stijl. Ik kies meestal voor korte, snelle, vlotte zinnen. Meegegeven vanuit m’n job om toegankelijk te schrijven voor elke doelgroep. Dat heeft wel wat schaafwerk gekost maar ik ben er best wel trots op.

3. Koken

Mijn cookingskills heb ik geërfd van de bomma. Dus die staan best wel op punt. Vraag me niet om superingewikkelde dingen te maken. Misschien dat het wel lukt als ik het recept heb, maar dat is gewoon niet echt mijn ding. Ik ben vooral een pasta- en rijstqueen. En ik kies bewust voor veel smaak in mijn eten. Bouillonblokjes zijn vaak de ideale bondgenoot.

Quote_Proud

4. Alleen zijn

Ik ben een introvert, dat heb ik al eens eerder verteld. En die introvert heeft af en toe gewoon nood aan momentjes voor haarzelf. Even alleen zijn, rust en stilte rond m’n hoofd. Ik kan er dus ontzettend van genieten om alleen te zijn. Ik heb dus niet echt mensen nodig om me in mijn sas te voelen ;). Maar nee, geen zorgen, ik ben ook niet asociaal. Ik kan ook wel genieten van de momentjes met familie of vrienden rond mij.

5. Saxofoon spelen

Beroepsmuzikant zal ik nooit worden, maar ik ben best wel een goeie amateur. Ik oefen thuis nooit en ik speel dus enkel nog op vrijdagavond op de repetitie of op een concert. Zichtlezing is mijn sterkste punt. Ik kan niet improviseren (nooit gekunnen) maar geef mijn een partituur en ik zal wel spelen wat er op staat.

6. Lezen

Ik vind mezelf niet echt een snellezer. Als ik mezelf vergelijk met veel andere boekloggers, ben ik echt een trage lezer. Ik moet een tekst ten volle kunnen begrijpen of ik ga niet verder naar het volgende blad. Maar ik lees stilaan een 70-tal boeken per jaar, ondanks drukke werkdagen. Dus ik mag mezelf wel een goeie lezer noemen denk ik. Lezen ontspant me ook echt waardoor ik de weinige tijd die rest er gewoon ook graag insteek.

7. Doorzetten

Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Ik ben een koppigaard. En dus zet ik liever door dan op te geven, zeker in dingen waarvan ik weet dat ik er best wel goed in ben. Karakterkopje. Te ijdel om te falen, te perfectionistisch om op te geven. En dus heb ik vaak weinig keuze, doorzetten is de enige optie :).

8. Opruimen

Ik ben een kei in orde brengen in chaos. Stapje voor stapje zorgen voor orde. Ik word daar ook gewoon ontzettend gelukkig van. Ik hou van een ordelijk bureau, een overzichtelijke kamer of kast geeft zoveel voldoening. Het bespaart je ook ontzettend veel tijd als je niet de hele tijd moet zoeken in chaos ;).

Waar ben jij goed in?

Getagd ,

0 gedachten over “8 dingen die ik wel goed kan

  1. Alleen zijn kan ik ook zo van genieten, helaas gebeurd het veel te weinig.
    Niks zo zalig als een opgeruimd huis.
    En als je eens ne proever nodig hebt, je weet me te vinden he hahahaha

        1. Ik vond em wel handig, de maand-spreads waren handig voor m’n blog en de week-spreads waren heel overzichtelijk. Maar er zitten ook elke maand reflectievragen in en dat was niet m’n ding. En te weinig plaats voor al m’n to do’s (al hebben ze daar nu in de nieuwe versie wel werk van gemaakt). Maar globaal genomen vond ik het te duur om enkel als agenda te gebruiken. Als je over jezelf wil reflecteren is het wel handig denk ik. Hij ziet er wel heel goed uit!

  2. Ik kan mezelf perfect in mijn eentje bezighouden en ben vrij goed in het onthouden van waar ik iemand blij mee kan maken. Mmm, ik ben ook heel goed in het laten groeien van mijn tbr en mijn verzameling bladwijzers. Ook vooruitplannen en organiseren gaat me vrij goed af.

Geef een reactie