Boekenwurm

Gelezen: De zeven zussen (#1) – Lucinda Riley

De zeven zussen leek me op het eerste zicht weer een nieuwe hype. Ik kwam zoveel lovende reviews tegen dat ik toch wel benieuwd was. Toen er oproepje werd gedaan om de boeken te reviewen voor het Leesmagazine van Bol.com, stelde ik me graag kandidaat voor het eerste deel. Het werd trouwens een prachtige reeks op Bol.com.

Auteur: Lucinda Riley
Uitgeverij: Xander Uitgevers

Zeven zussen, waarvan er eentje nooit in het verhaal voorkomt. Zes totaal verschillende karakters. Zes totaal verschillende verhalen. Allemaal werden ze geadopteerd door pa Salt. Als die plots sterft, verzamelen de zussen in sneltempo in het ouderlijke huis in Zwitserland. Een prachtig landhuis, vlakbij het meer van Genève.

Voor de begrafenis moet er niets meer geregeld worden. Dat heeft pa Salt allemaal al in orde gebracht. Hij werd in een kist gedropt in zee, net zoals hij het wilde. Zonder dienst, zonder ritueel. Geen last voor de zussen. Na zijn dood krijgen ze allemaal een persoonlijke brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Niets houdt de zus nog in Genève en één voor één zwermen ze weer uit. Verspreid over de wereld.

Het verhaal start met de oudste zus, Maia. Ze is steeds vlakbij het ouderlijke huis blijven wonen. Maar na de dood van haar adoptievader vindt ze dat het hoog tijd is om haar vleugels uit te slaan. De aanwijzigingen in haar brief brengen haar naar Brazilië waar ze begint aan een doldwaas avontuur dat haar hopelijk de waarheid brengt over haar afkomst. Het brengt haar bij een adelijke familie waar ze mogelijk een link mee heeft. Maar die haar niet meteen willen helpen in haar zoektocht. En dan gaat het verhaal terug in de tijd van de adelijke familie waar Maia misschien wel een link mee heeft. En wat heeft het Christusbeeld in Rio te maken met haar geschiedenis?

Ik las veel lovende woorden over De Zeven Zussen-reeks van Lucinda Riley. En dat prikkelde me. Zouden de boeken echt wel zo goed zijn? Of was het de zoveelste hype die toch wat overdreven was? Na de eerste bladzijden was het al raak. Lucinda Riley schrijft vlot en beeldend. Ze slaagt erin je helemaal mee te slepen in het verhaal. Je draait blad na blad na blad en voor je het goed en wel beseft, heb je een boek helemaal uitgelezen. Het zijn nochtans geen dunne boekjes. Maar eigenlijk sta je er nooit bij stil, het leest als een sneltrein en je wil meteen starten met het volgende boek.

Ongelooflijk benieuwd naar het tweede boek en naar de verhalen van de andere zussen. Hoe kwamen ze bij pa Salt terecht? Welke mysterie schuilt er achter hun adoptie? Je wil het verhaal gewoon helemaal mee uitspitten. Ik kan niet wachten om die volgende dikke pillen gewoon vast te pakken en tot het laatste woord te verslinden.

Ik kreeg een recensie-exemplaar van Bol.com, dat had geen invloed op mijn eerlijke mening.

Getagd , , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De zeven zussen (#1) – Lucinda Riley

  1. Thx voor de tip 🙂 Ik las vorige maand een ander boek van deze auteur, geheel per toeval en kon dat wel smaken. Dus naar deze ben ik zeer benieuwd geworden (zeker na het lezen van jouw review).

Geef een reactie