Boekenwurm

De Boekenbeursbuit 2018!

Donderdag 8 november trok ik naar de Boekenbeurs. Voor de eerste keer in mijn leven alleen. Niet dat ik me een seconde eenzaam heb gevoeld. Ik had het er enorm naar m’n zin en had een paar geweldig leuke babbels. Ik nam de tijd om rustig rond te kijken en de boeken uit te zoeken die ik echt mee naar huis wilde nemen. Het werd een heerlijk dagje met een mooie buit.

Wat ik kocht? #boekenbeursbuit

Ik bracht maar liefst 17 boeken mee naar huis. In detail bekeken:

 • Damn, Honey – Marie Lotte Hagen & Nydia Van Voorthuizen: Een pamflet, een pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. Je moet niet zomaar in de pas lopen maar gewoon doen wat jij wil. Een dun boekje dat me al een tijdje aansprak. Beetje een reactie op Sexy, but tired, but sexy.
 • Oscar Cook, zonderlinge gebeurtenissen – Vera Van Renterghem: Vorig jaar kocht ik deel 1 van Oscar Cook, dus dit jaar pakte ik gewoon deel 2 mee. Vera was ook van de partij op de Boekenbeurs dus liet ik meteen m’n boek signeren. Het werd een leuke babbel oa. ook over Perfect Imperfect. Zo fijn om de mensen achter de boeken te kunnen spreken.
 • Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli: Heel veel Nederlandse bloggers schrijven enthousiast over de boeken van Becky Albertalli. Een van m’n missies was dus om een boek van haar mee naar huis te nemen. Simon vs. was het boek dat me het meest aansprak, dus ging het mee naar huis.
 • Robbe – Marc de Bel & Ria Maes: Er zijn weinig boeken van Marc de Bel die ik nog niet heb. Robbe is nog maar pas uit en het lijkt best wel een aangrijpend verhaal. Na de kinderboeken van Marc, is het nu dus tijd voor wat serieuzer materiaal. Ik mocht m’n grote jeugdidool eindelijk ook eens in levende lijve ontmoeten. Ik liet meteen m’n boek signeren. Ik voelde me net een kind van 5 jaar dat bij Sinterklaas mocht komen.
 • De glazen troon #1 – Sarah J. Maas: Nog zo een van die boeken waar Nederlandse boekenloggers al eens razend,enthousiast over kunnen zijn. En dus besloot ik deel 1 mee naar huis te nemen. Ik laat me graag verrassen, voor 7,5 euro kan je ook niet sukkelen toch? 😉
 • Onsterfelijk – Jessica Khoury: Bij Clavis kocht ik 4 young adult-boeken. Ik kreeg er daarom nog eentje cadeau, net als een superleuke totebag. Het cadeauboek was Onsterfelijk van Jessica Khoury. Ik heb er nog niks over gehoord dus laat maar komen.

Kaat De Kock is zo een van die auteurs die ik regelmatig al eens tegenkom op blogs of websites. Ik kon niet kiezen in Antwerpen, de boeken zijn dus en dus ook niet zo superduur. Dus kocht ik maar meteen de drie die me het meest aanspraken.

 • Selfie – Kaat De Kock
 • Chemie – Kaat De Kock
 • Niets om het lijf – Kaat De Kock
 • Truth or Dance – Chinouk Thijssen: Ik las Fataal Spel van Chinouk al. En toen de lovende recensies over Truth or Dance kwamen, was ik wel superbenieuwd naar haar trilogie. Ik kan niet wachten om er in te beginnen.
 • Bravelands #2, de regelbrekers – Erin Hunter: Ik ging goed opletten dat ik van een reeks deel 1 kocht. Maar bij Bravelands liep het mis en kocht per ongeluk deel 2. Nu geen erg, Bol.com leverde intussen al deel 1. Ik kan ze dus gewoon in volgorde lezen.
 • Lampje – Annet Schaap: Je kan de laatste tijd niet rond Lampje heen. Het moet een geweldig goed kinderboek zijn dus kon ik dat niet zomaar laten liggen. Ik ben echt héél benieuwd wat het gaat geven.
 • De kleine Odessa #2, het geheim van Lode A. – Peter Van Olmen: Vorig jaar ging ik voor deel 1, dit jaar was het tijd voor het vervolg. Er zijn intussen al vier delen, dus ik heb wel wat schade in te halen. De kleine Odessa is toch wel een van m’n favoriete boeken van het afgelopen jaar.
 • Wildcard – Marie Lu: Warcross was ook zo een van die toppertjes die bleef hangen het afgelopen jaar. Nu er een vervolg is, ben ik echt benieuwd wat het geeft. Blijft het verhaal even goed?
 • Summoner #1, De Nieuweling – Taran Matharu: Nog zo een van die series die ik op veel Nederlandse boekenblogs zag voorbijkomen. Ik test dus graag zelf eens of het iets voor mij is, het is niet meteen het genre dat ik direct zou kopen maar ik wil het echt wel uitproberen.
 • Het grote Boeboeks groeiboek – Marc de Bel: Een guilty pleasure om mijn Marc de Bel-collectie te vervolledigen. En het is met Boeboeks, moet ik nog meer zeggen? 😉 Een uurtje wegduiken in kinderlijke fantasie, wat wil een mens nog meer.
 • Verliefd – Stefan Boonen & Jan Van Lierde: Ik las een jaartje geleden Dank je wel van Stefan Boonen. Ik hou van de stijl en de eenvoud. Dus moest ik ook gewoon Verliefd mee naar huis nemen. Hopelijk is die even mooi of misschien nog wel mooier!

Naast leesboeken, kocht ik ook naar aloude traditie ook wat Denksportboekjes. Ik ben zot van puzzels met cijfers. Sudoku’s, tectonics en binairo’s. En mijn nieuwe hobby’s is lijnpuzzels. Onder het motto twee kopen, één gratis, bracht ik dus drie boekjes mee naar huis.

En wie graag magazines leest, moest niet op z’n honger blijven zitten. Ik kreeg gewoon gratis een Humo en een Goed Gevoel mee naar huis. Over dat abonnement denk ik dat nog wel eens na ;).

Hoewel ik aan de Boekenbeurs pijnlijke schouders overhield van het dragen van de zware zakken, heb ik echt met volle teugen genoten van deze editie. Ik had er superfijne gesprekken met ongelooflijk warme mensen. En hoewel ik er dit jaar in m’n eentje rondliep, heb ik me echt heel goed geamuseerd. Een editie om in te kaderen mét een ongelooflijk mooie boekenbuit als herinnering.

Ging jij naar de Boekenbeurs? Heb je er van genoten?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “De Boekenbeursbuit 2018!

 1. Amai wat een mooie buit, daar ga je veel leesplezier aan beleven! Ik ben zelf ook geweest en heb ook enkele leuke gesigneerde boeken kunnen scoren waaronder een waargebeurd verhaal. En dan is het wel leuk om met het ‘personage’ te praten!

 2. Na één specifiek jaar heb ik mezelf voorgenomen om het jaar nadien een trolley mee te nemen maar uiteindelijk heb ik dat nog nooit gedaan. Nu snap ik wel waarom je last had van je schouders. Wat een lading heb je mee naar huis genomen. De glazen troon-reeks is wel een serie die beter wordt naarmate ze groeit. Ik vond het zelf wel knap om al lezend zowel het verhaal als de schrijfster haar vaardigheden te zien groeien.

Geef een reactie