Boekenwurm

Leeslijst #29b – de Kerstvakantie-marathon-leeslijst!

Het was een ideetje van vorig jaar. Een lange leeslijst aanleggen voor mijn kerstvakantie en daar zoveel mogelijk boeken proberen van te lezen. Ik kreeg ze vorig jaar nagenoeg allemaal gelezen. En ik had er vooral zoveel deugd van dat ik vond dat ik dat dit jaar nog eens opnieuw moest doen.

Nu toegegeven, dit jaar dook ik gewoon in m’n boeken en dacht ik ‘welke zou ik graag eens lezen de komende dagen’. Ik legde een behoorlijk lange lijst aan. Ik krijg waarschijnlijk nooit alles gelezen, dat is ook niet de bedoeling. Ik wil gewoon zoveel mogelijk boeken uit de hoop gelezen krijgen. Maar wat ligt er op die hoop?

De BIB

Omdat die stapel boeken hier maar blijft groeien, besloot ik meer e-books te lezen. Maar ook op de planning: terug naar de plaatselijke bibliotheek gaan. En zo geschiedde dus. Mijn eerste bezoekje leverde me 5 boeken op. Ik was aangenaam verrast door het Young Adult-aanbod van onze plaatselijke bibliotheek.

 • Black – Dirk Bracke: Ik las vroeger regelmatig boeken van Dirk Bracke maar aan Black was ik nooit toegekomen. Tot ik onlangs de film zag van Adil El Arbi en Bilall Fallah. En dus wilde ik nu wel eens kunnen vergelijken.
 • Pupil – Julie Kagawa: Ik heb al ZOVEEL goeie dingen over de boeken van Julie Kagawa gelezen. Dus deze moest ook gewoon mee naar huis. Ik ben superbenieuwd naar de reeks.
 • Dokus Pokus & tante Pina – Jonas Boets: Er zijn zo van die boeken die je zo ongelooflijk prikkelen als ze voorbijkomen in de promo. Dokus Pokus past perfect in dat rijtje. Toen ik hem in de BIB zag liggen, was dat mijn grote kans. Niet twijfelen, mee naar huis.
 • Has#tag – Dirk Bracke: In het rijtje van Dirk Bracke zag ik ook Has#tag liggen. Een boek waar ik al goeie en minder goeie dingen over las. Benieuwd dus wat ik er ga van vinden.
 • Vogelvrij – Sebastien De Castell: Ook zo een van die boeken die je het afgelopen jaar 100 keer tegenkwam op boekenblogs. Laat dus maar komen, want intussen verscheen deel 3 van de reeks al.

De eigen fysieke collectie

Ik heb nog een veel te uitgebreide to be read-stapel liggen (en dat is een understatement). Dus daar mag zeker wat schot in de zaak komen.

 • Schaduw van de Vos – Julie Kagawa: Een recensie-exemplaar dat nog ligt te wachten. Eentje om dus werk van te maken. Julie Kagawa staat al een tijdje op mijn wishlist.
 • Mijn Wereld – Peter Sagan: Nog een recensie-exemplaar dat hier al een tijdje op een review ligt te wachten. Nochtans heb ik wel zin in een koersboek, veel te lang geleden.
 • Truth or Dance – Chinouk Thijssen: Zoooo benieuwd naar deze. Ik heb wel zin in een spannend verhaal. De reviews zijn veelbelovend dus hopelijk ben ik even enthousiast na het lezen van het boek.
 • De Gouden Waterduivel – Marc de Bel: Eentje die hier ook al een tijdje ligt. De perfecte lichte lectuur om snel uit te lezen.
 • Lampje – Annet Schaap: Als er één kinderboek is dat ik echt nog wel lezen, dan is het dit wel. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen. En ik hoop echt dat het boek me niet teleurstelt.
 • Het grote Boeboeks groeiboek – Marc de Bel: Een guilty pleasure van op de Boekenbeurs. Om mijn collectie aan te vullen :). Maar ook om het weer zo heerlijk kleurrijk is.
 • Stem voor mij – Pieter Vandenbroucke: Een review-exemplaar waarvan het thema mij wel aansprak. Hoe bespreek je de verkiezingen en de politieke situatie in België met kinderen? Hopelijk kan het boekje mij wat inspiratie bezorgen.
 • Amoras – De complete saga: Ik kreeg dankzij Lang Zullen We Lezen deel 3 van de Krimson-saga. Maar eigenlijk las ik nog nooit iets van Amoras. Dus bestelde ik de complete eerste saga bij Bol en zette ik deel 1 en 2 van de volgende reeks op mijn wishlist voor Kerst.

De e-books

Ik heb intussen ook al een collectie van 32 e-books aangelegd. Grotendeels gekregen maar een paar ook aangekocht. Dus die mag zeker ook getackeld worden. Ik koos er vier uit.

 • De Bullet Journal-methode – Ryder Carroll: Ongeveer een jaar geleden begon ik me te verdiepen in Bullet Journal. Een systeem dat me blijkbaar wel goed bevalt. Ik heb de smaak te pakken en als de ‘stichter’ van het systeem dan met een boek komt, moet ik dat toch gewoon lezen.
 • Vrees me – Tahereh Mafi: Nog zo een van die auteurs en reeksen die mijn ogen al een tijd uitsteken. Dus laat dat e-book maar snel komen.
 • Heerestraat & Rozenlaan – Carlie Van Tongeren: En eigenlijk hetzelfde voor deze. Het afgelopen jaar een topper op Nederlandstalige boekenblogs. Dus wel benieuwd of het ook echt zo is.
 • Team Mortis – Engel des Doods – Bjorn van den Eynde: Ik las nog geen enkel boek van Team Mortis. Maar ik liet me overtuigen om het toch eens te proberen. Ik hoop dat je niet al teveel voorkennis nodig hebt om mee te zijn in de reeks want anders moet ik in de BIB de andere exemplaren toch eens attackeren.

De magazines

Want ja, wat is een vakantie zonder de boekskes. Ook daar liggen er nog wel wat op mij te wachten. Grotendeels gekregen maar een paar ook gekocht omdat dat het nu eenmaal pas echt vakantie is voor mij als ik magazines kan lezen.

17 boeken en hoop magazines. Een hele boterham dus voor mijn 2,5 week vakantie die al 4 dagen bezig is op dit moment. We zullen zien hoe ver ik er mee geraak. 😉

Wat lees jij deze kerstvakantie?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Leeslijst #29b – de Kerstvakantie-marathon-leeslijst!

 1. Aaah, wat zou ik graag even met je willen ruilen :-). Behalve de brugdagen is het hier helaas geen vakantie. Er ligt hier ook een stapel boeken, maar ik vind er niet genoeg tijd voor. Het Bullet Journal handboek ligt hier al weken klaar, maar ik ben er nog niet in kunnen beginnen. Moet ik snel even tijd voor maken, want het nieuwe jaar (met nieuwe bujo) start binnenkort…

   1. Het zal in stukjes en beetjes zijn, want kerstvakantie = peuter in huis :-). Maar binnenkort heb ik in het weekend nog met een (blog)vriendin afgesproken, dus ik ga treintijd aan boeken kunnen besteden!

 2. Ik ben een Harry Potter aan het herlezen en verder The girl in the photograph. Maar het lezen is hier vooral voor ’s avonds want overdag houdt Tuur me actief bezig 🙂

 3. Wauw, dat was een heel ambitieuze leesstapel. Wat ik duidelijk niet las waren blogposts, die staan hier nog allemaal op me te wachten. Ik heb ook nog een stapeltje Libelle’s klaarliggen. Het is wel grappig om die met vertraging te lezen want dan bevind je je plots in een heel ander seizoen. 🙂

Geef een reactie