Boekenwurm

Gelezen: Dokus Pokus & tante Pina – Jonas Boets

Soms heb je zo van die boeken die je ogen uitsteken. Op blogs van anderen of gewoon in de promo van een uitgeverij. Meestal zijn het lieflijke boekjes waar ik van denk ‘oooooh die wil ik lezen’. Maar je moet keuzes maken (en die maak ik al veel te weinig). Dus toen ik half december nog eens in de plaatselijke BIB belandde en Dokus lag liggen. Moest hij gewoon mee naar huis.

Auteur: Jonas Boest
Uitgeverij: Van Halewyck

Dokus zit naarstig z’n huiswerk te maken als de bel gaat. Mama zal wel open doen, denkt hij en hij werkt verder. De bel gaat nog, en nog, en nog … Dokus gaat dan maar naar beneden en opent de deur. Een impressionante gestalte staat voor hem en baant zich ongegeneerd een weg naar binnen. Een aangename kennismaking met tante Pina, de zus van zijn mama. Een zonderling figuur dat de kaas niet van haar brood laat eten en zonder schroom haar orders uitdeelt.

De familie van Dokus is een tovenaarsfamilie. Alleen Dokus mist de juiste skills. Ooit kwamen ze uit de Wolkenwereld naar de mensenwereld om zich er te vestigen. Behalve de ‘burgemeester’ weet niemand dat ze tovenaars zijn en dat willen ze zo houden. Maar de intrede van tante Pina dreigt wat roet in het eten te gooien. Want wie raast er ’s nachts op haar bezem over het dorp en wat doen al die kikkers plots op het plein? Daar moet toch gewoon hekserij mee gemoeid zijn?

Dokus is een superleuk kinderboek. Het leest enorm vlot en de tekst wordt voldoende afgewisseld met leuke tekeningen. Dat houdt het boeiend. De tekeningen stralen de juiste sfeer uit en zijn allemaal in een soort blauwige tint gemaakt. Het zorgt ervoor dat het boekje een leuk geheel is. Op een paar uurtjes had ik verhaal helemaal verslonden.

Ik ontdekte dat er nog een boek van Dokus is: Dokus Pokus & de protpot. Dat boekje komt dus meteen op mijn wishlist om ook eens te lezen. Misschien iets voor mijn volgende bibliotheekbezoekje. Want ik ben echt wel fan na het lezen van Dokus Pokus & tante Pina.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Dokus Pokus & tante Pina – Jonas Boets

Geef een reactie