Boekenwurm

Gelezen: Pupil – Julie Kagawa

Julie Kagawa is één van die auteurs die al maanden op m’n wishlist staan. En vooral de Talon-saga sprak tot de verbeelding. Dus toen Pupil mijn pad in de bibliotheek kruiste, twijfelde ik niet. Die moest gewoon mee naar huis. Ik kon niet wachten om er aan te beginnen.

Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins

Lang geleden hebben drakendoders van de Orde van Sint-Joris de draken bijna uitgeroeid. Bijna. Want er zijn nog steeds draken. Al leven ze ondergedoken of gaan ze op mensenwereld. Hun aantal neemt zelfs stilaan weer toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Twee van die draken zijn Ember en haar broer Dante. Een uitzondering, want draken zijn meestal enig kind. Na een strenge opleiding bij Talon, mogen ze zich een zomer lang onderdompelen in de mensenwereld. Daar kunnen ze als gewone tieners van hun vrijheid genieten. Daarna is het aan Talon om te beslissen over hun toekomst.

Pupil leest als een trein en voor je het weet zit je zo diep in het verhaal dat je het niet meer wil loslaten. Je wordt samen met Ember van links naar recht gesleurd. Valt ze voor de redder in nood Garret, die dan ook nog eens lid is van de Orde van Sint-Joris? Of wat doet die mysterieuze rebel in hun stad? Het verhaal is zo geschreven dat je helemaal identificeert met Ember. Je voelt wat zij voelt en je wil mee haar keuzes beïnvloeden. Ongelooflijk hoe het boek me in z’n greep hield.

Wat een boek. Het is met meer dan 400 pagina’s wel een dikkere klepper maar dat stoort absoluut niet. Je kan nooit genoeg Talon-saga hebben denk ik dan. Ik heb nooit het gevoel dat er overbodige informatie in het verhaal zit. Alles past net mooi in elkaar. Je wisselt constant tussen 3 standpunten waardoor je een brede kijk op het verhaal krijgt. De korte hoofdstukken zorgen ook voor snelheid in het verhaal.

Ik hoop nu al dat deel 2 (Rebel) in de BIB ligt als ik er binnen een dikke week terug ben. Ik moet gewoon weten hoe het verder loopt. Talon heeft ergens een vleugje Twilight, maar dan beter eigenlijk. Het is gewoon een must-read.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Pupil – Julie Kagawa

Geef een reactie