Boekenwurm

Gelezen: Knap Anders (Geek Girl #1) – Holly Smale

Als er één boekenreeks is, die echt al superlang op mijn wishlist stond, dan was het wel Geek Girl. Ik was superbenieuwd naar het verhaal erachter. Want toegegeven, af en toe voel ik mij toch effe Geek Girl als ik tussen mijn boeken en blogprogramma’s kruip. En meevaller, de boekenreeks lag gewoon in de BIB dus ik hoefde ze niet eens te kopen ;).

Auteur: Holly Smale
Uitgeverij: Gottmer

Harriet is een geek. Zonder twijfel. Op school moet ze het vaak ontgelden. Maar met Nat heeft ze gelukkig wel een goeie vriendin. Ook al is Nat totaal geen geek, op de één of andere manier kunnen ze het samen wel goed vinden. Op een dag sleept Nat Harriet mee naar een fashionbeurs. Want er zijn talentscouts aanwezig zijn die nieuwe modellen spotten. En dat is nu eenmaal de droom van Nat.

De beurs lijkt één grote ramp te worden. Harriet wordt ondergekotst op de bus, ze vernielt een dure hoed en loopt zowaar 5 standen omver. Maar in alle chaos wordt ze plots gespot door een talentscout. Ze zien potentieel in Harriet. Alleen ziet Harriet dat precies niet echt zitten. Ze heeft totaal geen klik met mode. En model worden, dat was eigenlijk Nat haar droom.

Ik vind Geek Girl #1 een op en top tienerboek. Schoolissues, dromen om model te worden … het is een boek dat op het lijf geschreven is van tieners. Maar eerlijk? Het is een enorme guilty pleasure. Ik kon het echt wel smaken. Het verhaal leest enorm vlot en je leeft echt wel mee met Harriet. Ik ben bijna 20 jaar ouders dan het personage maar ik kon me perfect in haar hoofd verplaatsen.

Het boek was uit op een dag of 2-3, dat is best snel naar mijn normen. Het zegt veel over de kracht van het verhaal. Ondanks het heel eenvoudige plot heeft het boek een enorme drive die je door doet lezen. Bij mijn volgende BIB-bezoekje neem ik ongetwijfeld Geek Girl #2 mee naar huis als die er is. Als die volgende boeken even snel lezen als nummer 1 dan ben ik in geen tijd door de reeks boeken heen.

Getagd , , , ,

6 gedachten over “Gelezen: Knap Anders (Geek Girl #1) – Holly Smale

Geef een reactie