Boekenwurm

Gelezen: Voor altijd (Geek Girl #6) – Holly Smale

Als ik aan een reeks begin, wil ik die ook helemaal uitlezen. Met Geek Girl was dat nu niet bepaald een straf. En dus was ik ontzettend blij dat ik in februari deel 6 tegenkwam in de plaatselijke bibliotheek. Snel mee naar huis en uitlezen die handel!

Voor altijd is een op en top Geek Girl-verhaal. De klungelig Harriet bedoelt het goed maar toch lijkt het om de een of andere reden altijd mis te lopen en dat is in het laatste deel niet anders. Voor het avontuur reist ze naar Australië en beste vriendin Nat en haar grootmoeder Bunty. Haar agent heeft daar wat modellenwerk voor haar geregeld. Allemaal goed en wel maar ze hoopt vooral dat ze er ex-vriendje Nick niet tegen het lijf loopt.

Al snel in Australië blijkt dat het toch niet helemaal loopt zoals het moet lopen. Ze komt in vreemde castings terecht en van dat verzekerde modellenwerk lijkt ook niet veel in huis te komen. En dan werkt Harriet zich natuurlijk weer in de nesten en slaagt ze er bijna in om te verdrinken tijdens een shoot.

Geek Girl #6 zit vol leuke wendingen, de ene al iets voorspelbaarder dan de andere. Het verhaal heeft dezelfde leuke drive als de voorgaande boeken al vond ik de verhaallijn in het begin wat karig. Maar laat je zeker niet ontmoedigen want de tweede helft van het boek is zeker en vast de moeite waard als afsluiter van de reeks.

Het einde van de reeks. Het is toch wat spijtig, stiekem hoop ik dat er toch nog ooit eens een verhaal gaat volgen. Harriet is gewoon een superleuk, ‘normaal’ personage dat meer boeken verdient. Toch een beetje zonde dat het hier voorlopig stopt. Ik weet dat er nog een novelle is over Geek Girl, die ga ik zeker nog eens opsnorren om te lezen. Zo kan ik de leuke sfeer van de boeken toch nog een beetje vasthouden.

Lees zeker ook mijn eerdere reviews van Geek Girl:

Je vindt het boek (en de andere boeken) op Bol.com. Voor de paperback betaal je 16,99 euro.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie