Boekenwurm

Gelezen: Perfect Plaatje (Geek Girl #3) – Holly Smale

Ik ontdekte in de afgelopen maanden een paar leuke boekenreeksen. Geek Girl is er daar zeker eentje van. Niet meteen superhoogstaande lectuur maar wel een ongelooflijk leuke guilty pleasure. Dus de ene na de andere Geek Girl vliegt er tegenwoordig gewoon door.

IMG_6726

Auteur: Holly Smale
Uitgeverij: Gottmer

Als je Geek Girl #1 en Geek Girl #2 niet gelezen hebt, kan deze review spoilers bevatten. Sorry! Ik probeer ze tot een absoluut minimum te beperken.

De proeven op school zijn achter de rug en Harriet haalt zoals verwacht goeie cijfers. Ze is klaar om aan het vijfde jaar te beginnen. Zonder Nat want die verkast naar de modeschool. Helaas wel met Alexa, niet meteen de favoriet van Harriet. Zeker niet als Alexa het dagboek van Harriet in handen krijgt en vast van plan is om dat helemaal door te lezen en stukken met de wereld te delen. Harriet kan wel door de grond zakken.

Gelukkig zijn pap en Annabel daar, voortaan met kleine Tabitha aan hun zij. Een zusje voor Harriet dus. Pap moest dringend op zoek naar werk en vindt dat in New York. En dus verhuist de hele familie Manners naar New York. Harriet ziet het helemaal zitten, zeker als ook vriendje Nick daar in de buurt blijkt te zijn. Volledig klaar voor een trip pakken ze alles in en vertrekken ze. Maar niet alles in New York blijkt rozengeur en maneschijn te zijn. Hoe moet Harriet dat daar zes maanden volhouden?

Geek Girl #3 heeft weer alles wat een goeie Geek Girl moet hebben. De dommigheden van Harriet, een hoop misverstanden en een leven met vallen en opstaan. De boeken lezen door de korte hoofdstukken als een trein, je vliegt echt door het boek heen. En eigenlijk zou ik gewoon aan deel 4 willen beginnen. Pure ontspanning dus maar toch van het soort waar ik wel bij meeleef.

De reeks is voor mij vooral een guilty pleasure. Het is geen hoogstaande lectuur of een boek met een diepere boodschap. Nee, het is wel pure ontspanning waar ik bij momenten mezelf in herken. Ik was vroeger ook niet bepaald miss popular en ik dook liever in de boeken dan dat ik ging rondhangen. En dat zorgt er wel voor dat ik blijf lezen en gewoon meer wil. Als je mij zoekt, ik zit in de BIB op zoek naar deel 4 ;).

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 16,99 euro.

Getagd , , , , ,

2 gedachten over “Gelezen: Perfect Plaatje (Geek Girl #3) – Holly Smale

Geef een reactie