Klein en groot geluk

A few of my favorite things #6

Ik was wat uitgekeken op mijn As we speak-posts. Ik had het gevoel dat ik teveel in herhaling viel. Maar ik wist niet echt wat er ik mee moest. Tot ik bij Sarah een rubriek tegenkwam die voor mij eigenlijk gewoon een verbeterde versie was. En dus neem ik de rubriek graag over om toch weer m’n ei kwijt te kunnen.

En dus wil ik elke maand even stilstaan bij mijn favoriete dingen van de afgelopen maand. Los van mijn maandelijkse geluksmomentjes. Eerder ontdekkingen van de maand.

 • De Mol. Elk jaar opnieuw slagen ze erin om je in de ban te houden van De Mol. Elke aflevering opnieuw denk ik ‘dat is ‘em’ en dan valt die persoon af. Goeie montages ook waarschijnlijk. En soms ook gewoon geniale opdrachten.
 • We moeten in ons kot blijven. Maar vlak voor de lockdown zijn we toch nog kunnen gaan eten bij d’Entrecôte in Borgloon. Een van de favoriete eetplekjes ten huize Perfect Imperfect. Na die lockdown gaan we er zeker terug langs.
 • Carnaval in Mechelen-Bovelingen. Laat duidelijk zijn, ik ben alles behalve een carnavalsmens. Te druk, te uitgelaten, te zat … kortom, not my cup of tea. Maar die van Mechelen-Bovelingen vind ik dan wel weer leuk. Een namiddagje met vrienden, minder drukte en vooral veel plezier.
 • Quizzen. En zeker als we kunnen winnen! Zo wonnen we vlak voor de lockdown nog na een nek-aan-nekrace. Het was echt superspannend tot de allerlaatste ronde. Zo winnen, is wel veruit het leukst. Alleen minder goed voor mijn hart denk ik ;).
 • Het principe van lockdown. Een godsgeschenk voor introverten als mezelf. In mijn kot blijven, weinig prikkels, weinig mensen. Heerlijk. Echt, ik geniet er optimaal van. Wat niet wegneemt dat ik ook wel dingen mis. Maar voor mijn kopje is het zeker geen slechte zaak. Nu nog iets minder drukke werkdagen en wat meer quality-time ;).

Wat waren jouw favoriete dingen van de afgelopen maand?

Getagd ,

6 gedachten over “A few of my favorite things #6

 1. Amai ben blij te lezen dat er nog iemand blij is met de lockdown. Hier ook! 😀 Ik mis ook wel wat dingen maar ik heb er voor de rest eigenlijk absoluut geen moeite mee.

 2. Herkenbaar! Wij hebben ook geen moeite met thuisblijven. We missen wel dat bepaalde dingen niet kunnen doorgaan, maar de rust die we in de plaats krijgen, kunnen we zeker appreciëren.

 3. Met thuisblijven op zich heb ik geen moeite. Maar met het feit dat ik plots het huis 24/7 non-stop moet delen met het lief en Tuur, daar heb ik dan wel weer wat moeite mee. Ik kan er namelijk immens van genieten om zo echt eens het huis voor mij alleen te hebben.

  1. Het lief was twee weken economisch werkloos thuis maar is intussen weer aan de slag. Dus ik zit overdag helemaal alleen thuis dat valt dan beter mee. Al heb ik amper tijd voor ontspanning, dat is dan weer minder.

 4. Ik heb er net als jij geen probleem mee om thuis te blijven. Verveling is iets waar ik eigenlijk nooit last van heb. Ik weet me altijd wel met iets bezig te houden. Maar het echt binnen blijven is soms wel moeilijk. Dit weekend ben ik voor het eerst in drie weken nog eens buiten geweest. Gewoon in onze eigen tuin en dat deed echt deugd. Op het verbranden na dan, want ik was uiteraard weer binnen de kortste keren verbrand.

 5. Hier zijn we ook blij met het even thuis zijn, de dingen die we al maanden uitstelden, eindelijk af kregen. Maar ik mis de mensen om me heen, de vele babbeltjes met onze klanten. Maar het is voor iedereen hetzelfde. Nog even geduld en dan een terug ‘normalere’ levenswijze. We kunnen toch niet thuis blijven zitten….

Geef een reactie