Boekenwurm

Gelezen: Blundert door (Geek Girl #2) – Holly Smale

Na de eerste Geek Girl moest ik gewoon ook de tweede lezen. Noem het een niet-zo-stiekeme guilty pleasure. Ik ben enorm gelukkig dat onze bib de hele reeks in huis heeft. Ik heb er nog wat om te verslijten dus. Een paar treinritjes heen en terug en het boek was uit. En ik kon niet snel genoeg in de bib zijn voor het vervolg.

IMG_6565

Auteur: Holly Smale
Uitgeverij: Gottmer

Als je Geek Girl #1, Knap Anders niet gelezen hebt, kan deze review spoilers bevatten. Je bent gewaarschuwd.

Harriet mag een fotoshoot in Tokyo gaan doen. Maar aangezien haar vader en Annabel in volle spanning wachten op de baby, krijgt ze haar oma mee als waakhond naar Japan. Ze logeert samen met twee supervriendelijke modellen in een appartementje. Het ziet er naar uit dat ze eindelijk vriendinnen zal maken. Maar de shoots lopen rampzalig en Harriets hele carrière staat op de helling. En uiteraard is net dan ook Nick daar weer. Waarom valt hij haar nog lastig? En waar zijn haar thuisvrienden als je ze nodig hebt?

Geek Girl #2 heeft geen last van het tweede-boek-syndroom. Het boek leest even vlot als deel 1, de drive in het verhaal valt geen enkel moment weg. Het is een heerlijk tienerboek met de issues die daarbij horen. Bij momenten vrij herkenbaar voor mezelf. Ik ben nooit de populaire van de klas geweest en ook ik heb soms nog het gevoel dat de hele wereld op m’n kap zit. Sommige situaties klonken me dus zeker bekend in de oren.

Uiteraard heeft het boek zijn romantische momentjes. Wat zou een jeugdboek zijn zonder? Maar er zit gelukkig ook genoeg humor en zelfrelativering in om het boeiend te houden. Harriet blijft de eeuwige kluns die af en toe wel een duwtje in de rug kan gebruiken. En dat houdt het verhaal interessant. Zeker als ze op een gegeven moment wel heel alleen op de wereld lijkt te zijn.

Ik kan niet wachten om het derde deel te lezen. Ik bracht het intussen al mee van de bib. Het zal snel volgen. Ik vind het heerlijk om te zien hoe eens een totaal onpopulair meisje de hoofdrol speelt. En ja, ze maakt onmogelijke dingen mee maar toch. Ik geniet stiekem een beetje mee met haar. Het blijft een positief verhaal en een guilty pleasure om even helemaal in op te gaan.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 7,50 euro.

Getagd , , , ,

5 gedachten over “Gelezen: Blundert door (Geek Girl #2) – Holly Smale

Geef een reactie