Klein en groot geluk

Concert: Years & Years – Palo Santo

Vorige week donderdag trokken we naar de Lotto Arena in Antwerpen. Op het programma Years & Years. Mijn schaamteloze guilty pleasure. Is it desire? Ik weet het niet. Maar ze hebben in elk geval iets wat me ongelooflijk aantrekt. Heerlijke muziek, een karaktervolle frontman en fijne herinneringen. Meer had ik niet nodig voor een geweldig geslaagde avond in Antwerpen!

Na de concerten die ik van hen al had gezien, had ik een bende bakvissen verwacht. Joelende, jengelende jung die met liefdesverklaringen de eerste rij sieren. En ja, dat was misschien ook wel zo. Maar het publiek was opvallend gemengd. Rondom mij zag ik vooral mannen en vrouwen van mijn eigen leeftijd. Een aangename verrassing want ik had toch effe gevreesd om helemaal uit de toon te vallen.

Ik hou wel van het excentrieke van Olly Alexander. Net erover waardoor het bij momenten bijzonder schattig is. Zijn opvallende haarkleur, speciale outfits en sexy dansmoves. Een vreemde combinatie soms maar het lijkt bijzonder goed te werken voor Years & Years. Hij is oprecht enthousiast en dankbaar voor alles wat hem overkomt. En zorgt best wel voor een hoge aaibaarheidsfactor.

In 2015 ontdekte ik Years & Years voor het eerst op Rock Werchter. Ze speelden toen als opener in de Klub C. De tent was niet eens halfvol maar ik was verkocht. Een jaar later zag ik ze als afsluiter van diezelfde Klub C en vond ik ze nog 10 keer beter. Echt wel het feestje van Rock Werchter toen. Ze lijken voor mij ook onlosmakelijk verbonden met Werchter want vorig jaar zag ik ze voor de derde keer op Werchter Boutique. In openlucht vond ik de sfeer toch net iets anders. Het was minder intens.

En dus liet ik me graag verrassen in de Lotte Arena. Hoewel ik de twee CD’s al grijs heb gedraaid op m’n iPod, was ik toch verbaasd over hoeveel hits Years & Years eigenlijk wel heeft. Er werd lustig meegekweeld, menige dansmove geplaatst en meegewiegd in de maat. Straffe achtergrondzangers en Olly die zijn olijke zelf was. Ik heb met volle teugen genoten van het concert. En ik kreeg menig jaloers bericht (en terecht!). Toch steekt Rock Werchter 2016 er nog een beetje bovenuit. Ik hou niet van massa’s (ik ben gesteld op m’n persoonlijk bubbel) maar concerten die ik meemaak tussen massa’s vind ik precies nog altijd dat tikje beter. Ik vond het iets minder intens in de Lotto Arena maar dat neemt niet weg dat het echt wel een goed concert was. Ik heb er met volle teugen van genoten en draai sinds vorige week Years & Years weer op repeat.

Kan jij Years & Years wel smaken?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Concert: Years & Years – Palo Santo

  1. Ik ben een oude rock chick (moehahaha, dat klinkt onwaarschijnlijk fout, anders verwoord: ik ben 50 en ik hou van alternatieve muziek, hoewel dat ook niet helemaal klopt), dus ik behoor absoluut niet tot de doelgroep. Maar toch: sommige hitjes van Years & Years vind ik erg leuk en belandden op mijn “dance my dance” playlist op Spotify 🙂
    Ik had al ergens een review gelezen en ze lijken me ook gewoon behoorlijk goed, geen plastic figuren die zomaar spelen wat hun manager wil. Fijn.

  2. Ik zag ze op Werchter Boutique en vond het zeker oké. Ik kan hun muziek wel pruimen, maar mijn favoriete genre is het dan ook weer niet. De zanger is idd wel heel charismatisch.

Geef een reactie