Boekenwurm

Gelezen: Sssjt! Oogjes dicht – Tine Mortier & Yoeri Slegers

Kinderboeken kunnen echt mijn hart stelen. Daarom lees ik ze ook zo graag. Ze vertellen op een heel eenvoudige manier een duidelijke boodschap. Geen moeilijke woorden, niet rond de pot draaien. Kort, bondig en duidelijk. Zoals ik het graag heb. Sssjt! Oogjes dicht is ook zo’n leuk kinderboekje. Ik won het bij het Leesmagazine van Bol.com en ik ben er erg dankbaar voor.

Auteur: Tine Mortier & Yoeri Slegers
Uitgeverij: De Eenhoorn

Hoewel de cover het boek heel blauwig is, is het boek binnenin eigenlijk heel kleurrijk. Felle, opvallende kleuren brengen je meteen in de sfeer van een tropisch regenwoud. Het creëert een superleuke sfeer voor het verhaal. En dat verhaal gaat over Tica. Een a-typische luiaard. Tina is niet gemaakt om urenlang aan een boom te hangen en de slapen. Nee, hij bruist van de energie. Hij slingert rond en laat van zich horen. Tot grote ergernis van zijn mama en de dieren in het regenwoud.

En daar moet dringend wat aan gedaan worden. Zijn mama verplicht hem om ’s nachts gewoon aan een tak te hangen en zich koest te houden. Want voor de buren is de emmer vol. En dus hangt Tica aan de tak. Hij hoort elk blaadje ritselen, hoort elk zuchtje wind passeren. Hij besluit om toch een rond te kijken op de grond. En daar vindt hij een knuffelbeertje. Wat is dat eigenlijk? Hij pakt het knuffelbeertje vast, druk het stevig tegen zich aan en valt eindelijk in slaap in de boom. Het is plots ongelooflijk rustig in het regenwoud. Of toch niet?

Sssjt! Oogjes dicht is een leuk kinderboek. En het feit van de actieve luiaard zorgt voor een leuke hoek af aan het verhaal. Het stereotype wordt een klein beetje doorbroken, en dat mag af en toe wel eens. Al loopt de luiaard aan het eind toch weer mooi in de pas. Maar het verhaaltje heeft een moraal zoals elk kinderboek. De felle kleuren zorgen voor een enthousiaste sfeer en ondersteunen de actieve luiaard. Ze zwepen wat op. Het is het eerste prentenboek  uit de reeks ‘Verhalen uit het wilde woud’. Ik ben benieuwd naar nummer twee dus.

Bedankt Leesmagazine van Bol.com voor een gratis exemplaar.

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Sssjt! Oogjes dicht – Tine Mortier & Yoeri Slegers

Geef een reactie